Foto: alex37
Tento šalát je stará bulharská klasika. Robí sa od nepamäti, pôvodne z hlávkového šalátu. Je to jarný šalát, odkedy sa však predáva ľadový šalát, Zobraziť celý popisTento šalát je stará bulharská klasika. Robí sa od nepamäti, pôvodne z hlávkového šalátu. Je to jarný šalát, odkedy sa však predáva ľadový šalát, reďkovky a cibuľka celoročne, nie je problém pripraviť ho aj v zime :-)
príprava
Postup
-
1
všetky suroviny poumývame /asi samozrejmé/ ľadový šalát neumývam, oberiem vrchné listy a pod nimi je čistý /preto ho používam radšej ako hlávkový/ nakrájame, tak isto aj jarnú cibuľku aj s vňaťkou, reďkovky tiež nakrájame na plátky. Viem, že podľa správnosti by sme mali šalát trhať, ale...nevydalo. Toto je klasická verzia. Alternatívne môžeme pridať napríklad čerstvú uhorku, alebo uvarené vajíčko. Ochucujeme ho až tesne pred jedením, a to soľou, olivovým olejom a vínnym octom /ak nemáte použite obyčajný/, podľa chuti, ale odporúčam opatrne s octom. Kto má domácu reďkovku kľudne môže použiť aj vňaťku, tak ako odporúča @eldina. Takže žiadna, voda, ani cukor :-) a šalát je skvelý.
@medovnicek , dakujem za nahliadnutie :-)
@micanela , dakujem aj tebe :-)
@kukulienka71 , ty si teda "expresná" dobre že som ho dnes uverejnila, k rybám aj k ostatným mäskám je tento šalát ako stvorený, ďakujem ti za nádherné foto :-)
*****