Foto: adkas
Ked som prvykrat uvidela tento salatik, bola to laska na prvy pohlad. Ten salatik nielenze dobre vyzera, ale aj vyborne chuti. Urcite nim zabodujete Zobraziť celý popisKed som prvykrat uvidela tento salatik, bola to laska na prvy pohlad. Ten salatik nielenze dobre vyzera, ale aj vyborne chuti. Urcite nim zabodujete u vasich stolovnikov a takto upraveny salat je velmi peknou ozdobou akejkolvek slavnostnej tabule alebo si ho mozete urobit lent tak, pre radost ako ja:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
400 g |
|
2 PL |
|
2 ks varena |
|
3 ks natvrdo |
|
1 ks stredne velky (alebo cibula) |
|
1 ks |
|
400 g |
|
1-2 KL |
|
zelene (zelená petrzlenova vňať alebo pazitka) |
|
1 balenie (na lupienky) |
|
Postup
-
1
kuracie prsia porezeme na mensie pasiky, posypeme gyros korenim a premiesame 2 PL oleja. Odlozime do chladnicky aspon na pol hodinu, maso sa moze marinovat aj dlhsie. Maso vylejeme na rozohriatu panvicu a orestujeme cca 10 minut. Odlozime bokom a nechame vychladnut.
-
2
Medzitym si uvarime vajcia a mrkvu. Nechame vychladnut a ocistime od supky. Por nakrajeme na kruzky a zalejeme vriacou vodou. Asi po 10 minutach vodu zlejeme a nechame vychladnut. Pred pouzitim treba vodu z poru dokladne vytlacit.Ak pouzijete cibulu, postupujte rovnako, iba ju pokrajajte na drobne kocky. Sampionony zlejeme, pokrajame na mensie kusky. Kukuricu scedime.
-
3
Ked mame vsetky suroviny pripravene, zaciname vrstvit salat. Ako prve ulozime do stredu taniera maso. Potrieme majonezou a pridavame vrstvy:
-
4
dalsiu vrstvu tvori postruhana mrkva.
-
5
opat potrieme majonezou a pridame sampinony
-
6
po kazdej vrstve potierame majonezou, aby sa ta dalsia vrstva pekne spojila. S vrstvami sa robi dobre, pekne sa da tvarovat kruh. Takze po sampinonoch nasleduje por ( prip. cibula) . Opat potrieme malym mnozstvo majonezy a postruhame uvarene vajcia. Po vajciach dame opat vrstvu majonezy . prepacte, ale foto s vajickami sa niekde stratilo:)
-
7
Poslednou vrstvou je kukurica. Po kukurici odporucam dat salat do chladnicky. Je dobre, ked postoji a chute sa prepoja.
-
8
No a tesne pred podavanim ozdobime zelenou posekanou pazitkou ( petrzlenom) a pridame lupienky. Lupienky pridavame pred podavanim, pretoze ked postoja v salate, tak zmaknu. Uzite si to!
-
9
lienky su urobene z koktejlovych paradajok a ciernych oliv
takze: sampinony nedoporucujem dusene ( podla mojho skromneho nazoru zbytocne bude salat tazky) salat aj ked tam ide majoneza zakazdym iba velmi tenka vrtva, ma byt lahky masovo-sladko-kyselkavy. Nam tato kombinacia surovin velmi chutila ( a nielen nasej rodine). Vajicka doporucujem postruhat, aby sa pekne dal formovat ten kruh a dobre sa salat naberal na tanierik. Syr by celkom mohol byt. Tak asi tak nejako. Z mojich vlastnych skusenosti. Samozrejme kazdy si urobi tak, ako to jemu vyhovuje:) Nech sa vam dari a hlavne chuti. Dakujem.