Šalát s ovocím a so zázvorovo-citrusovým dresingom
Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. novembra 2014
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
Vhodné k suchému ružovému vínu.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zázvorovo–citrusový dresing: Najprv odšťavíme pomaranč a citrón, pridáme nadrobno nastrúhaný zázvor, šalátové listy a dôkladne rozmixujeme. Všetko spolu zmiešame a dochutíme soľou a cukrom.
- 2
Marinované hrozienka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme pomarančovo–citrónovou šťavou, pridáme hrozienka a nadrobno nakrájané čili papričky. Povaríme a zredukujeme na omáčku.
- 3
Do omáčky pridáme mandarínky, melón, všetko necháme ešte raz zredukovať a vychladíme. Výber listových šalátov dôkladne umyjeme, premiešame s marinovaným ovocím a dochutíme dresingom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu