Šalát s ovocím a so zázvorovo-citrusovým dresingom

Pavol Šebest
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 16. novembra 2014 8:03
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Šalát s ovocím a so zázvorovo-citrusovým dresingomFoto: Ľuboš Pilc

Vhodné k suchému ružovému vínu.

4
porcie
15 min
príprava
5 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Zázvorovo–citrusový dresing: Najprv odšťavíme pomaranč a citrón, pridáme nadrobno nastrúhaný zázvor, šalátové listy a dôkladne rozmixujeme. Všetko spolu zmiešame a dochutíme soľou a cukrom.

  2. 2

    Marinované hrozienka: Cukor skaramelizujeme, zalejeme pomarančovo–citrónovou šťavou, pridáme hrozienka a nadrobno nakrájané čili papričky. Povaríme a zredukujeme na omáčku.

  3. 3

    Do omáčky pridáme mandarínky, melón, všetko necháme ešte raz zredukovať a vychladíme. Výber listových šalátov dôkladne umyjeme, premiešame s marinovaným ovocím a dochutíme dresingom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist