Šalát s grilovanou reďkovkou a plesňovým syrom
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 13. júna 2019
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 13. júna 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g mix (rukola, lollo rosso/ biondo, frizee) |
|
1/2 ks |
|
50 g (môžu byť aj mrazené) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
150 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Bielu reďkovku daikon olúpeme a nakrájame na 2 cm hrubé kúsky, ktoré varíme v osolenej vode domäkka - asi 3 minúty. Ihneď ich schladíme v studenej vode a opekáme na grile alebo panvici z každej strany asi 30 sekúnd.
- 2
Malinový dresing: Maliny rozmixujeme, ochutíme medom a octom a za stáleho miešania pomaly lejeme olej, aby dresing zhustol, dochutíme soľou a korením.
- 3
Zmes šalátov zmiešame s reďkovkou, rokfortom a malinovým dresingom.
Tiež zeleninový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.rehabilitace.info/vyziva-a-jidlo/bila-redkev-daikon-a-zdr...
Podívám se po bílé ředkvi daikon, láká mě.