Zeleninový šalát
Zeleninový šalát

Šalát s grilovanou reďkovkou a plesňovým syrom

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 13. júna 2019
Šalát s grilovanou reďkovkou a plesňovým syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g mix (rukola, lollo rosso/ biondo, frizee)
1/2 ks
50 g (môžu byť aj mrazené)
1 PL
1 PL
100 ml
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielu reďkovku daikon olúpeme a nakrájame na 2 cm hrubé kúsky, ktoré varíme v osolenej vode domäkka - asi 3 minúty. Ihneď ich schladíme v studenej vode a opekáme na grile alebo panvici z každej strany asi 30 sekúnd.

  2. 2

    Malinový dresing: Maliny rozmixujeme, ochutíme medom a octom a za stáleho miešania pomaly lejeme olej, aby dresing zhustol, dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Zmes šalátov zmiešame s reďkovkou, rokfortom a malinovým dresingom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: