Foto: zabiatko66
S opečeným toastom je to výborná včera a slnečnicové semienka dodajú naviac netradičnú chuť! Oplatí sa vyskúšať.
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
2 vetvičky |
|
300 g, (može byť aj sterilizovaná) |
|
3 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
|
|
|
|
3-4 lyžice |
|
Postup
-
1
Ingrediencie:
-
2
Ľadový šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Cibulu nakrájame na drobno. Paradajky nakrájame na dieliky a červenú repu scedíme, necháme odkvapkať a nakrájame na menšie kúsky. Ak máme surovú červenú repu varíme v slanej vode s troškou rasce do mäkka asi (1/2 hod.)
-
3
Olivový olej vyšľaháme s balsamikovým octom a horčicou. Dochutíme soľou a čiernym korením. Zálievku zľahka vmiešame do pripraveného šalátu. Hotový šalát posypeme slnečnicovými semienkami, ktoré sme si nasucho opražili.
Diskusia k receptu