Šalát/nátierka zo stonkového zeleru a tuniaka

farbuska - fotkafarbuska, 3. februára 2014
Šalát/nátierka zo stonkového zeleru a tuniaka
Foto: farbuska

Vlastný recept. Má u nás takmer také postavenie ako treska v majonéze. Vhodný ako nátierka alebo ako šalát s pečivom na spôsob tresky.

2-4
porcie
10-15 minút
príprava

Suroviny

1 konzerva 130g
3-5 stoniek
1 stredná
4-5 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zelerové stonky nakrájame pozdĺžne na tenké pásiky a tie posekáme na drobné kúsočky. Cibuľu pokrájame na drobné kocky. Tuniaka z konzervy vyberieme a rozmrvíme v miske, pridáme pripravenú cibuľu a zeler.

    Šalát/nátierka zo stonkového zeleru a tuniaka - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme majonézu, ochutíme mletým čiernym korením. Soľ len podľa potreby, tuniak býva dosť slaný. Zmiešame a necháme odstáť, aby sa jednotlivé chute spojili do harmonického celku. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marianne
A toto by sa mi aj pacilo.Vyborne na hrianke alebo s cerstvo upecenym spaldovym rohlikom.Dobre prestriedat namiesto ryb. salatu pripadne ineho ...
spagetka153
tak ja som to vcera hned aj urobila, fajnotka schvalena aj manzelom s dcerou :-) , len sa im videlo ze som toho malo urobila :-) dakujeme za vyborny recpetik !
farbuska
@spagetka153 , som rada, že vám chutilo. Ako nátierka to stačí na niekoľko krajcov chlebíka, ako šalát je to naozaj iba pre dvoch, ako som uviedla.
mijaita
Ryby nerada, tunaka v oleji ráda. Tu vyzkousim. Zacnu u hostů a kdyz bude dobra, dam si taky. Ale je zajimava a to se mi zalibilo. Uvidime :-)
kukulienka71
Výborný šalátik, veľmi sa mi zapáčil. Na stonkový zeler ma namotala @haji , včera som ho pridala do hlivového perkeltu a teraz večer ho jeme surový. A to som ho kategoricky odmietala😀aj trocha mrkvi som tam dala. Vďaka milá @farbuska za tento recept. A natrafila som aj na viacero receptov a diskusiu o stonkovom zeleri, tak budem zaraďovať do jedálnička od teraz, ďakujem všetkým, čo ho tu propagujú.


farbuska
@kukulienka71 (10.2.2023 19:51)
Až dnes som si všimla tento komentár, lebo práve idem šalát zasa robiť. Som rada, že chutilo. Všimla som si, že si ho obohatila mrkvičkou, pridám i ja: je to ďalší jemný chuťový rozmer.
So stonkovým zelerom sme na tom boli podobne: najprv ma vôbec neoslovil a teraz sa stal pevnou súčasťou mojich kuchárskych počinov. Mimochodom, k vlastne už obligátnej zemiakovo-pórkovej polievke som nedávno pridala tie hrubé konce stonkového zeleru, ktoré som zvyčajne použila do vývaru a prekvapilo ma, ako veľmi pozdvihol chuť jemného zemiakovo-pórkového krému a dodal pikantný podtón. Je to nenápadná ale chuťovo viarozmerná zelenina.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia