Foto: farbuska
Vlastný recept. Má u nás takmer také postavenie ako treska v majonéze. Vhodný ako nátierka alebo ako šalát s pečivom na spôsob tresky.
2-4
porcie
porcie
10-15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Zelerové stonky nakrájame pozdĺžne na tenké pásiky a tie posekáme na drobné kúsočky. Cibuľu pokrájame na drobné kocky. Tuniaka z konzervy vyberieme a rozmrvíme v miske, pridáme pripravenú cibuľu a zeler.
-
2
Pridáme majonézu, ochutíme mletým čiernym korením. Soľ len podľa potreby, tuniak býva dosť slaný. Zmiešame a necháme odstáť, aby sa jednotlivé chute spojili do harmonického celku. Dobrú chuť!
Až dnes som si všimla tento komentár, lebo práve idem šalát zasa robiť. Som rada, že chutilo. Všimla som si, že si ho obohatila mrkvičkou, pridám i ja: je to ďalší jemný chuťový rozmer.
So stonkovým zelerom sme na tom boli podobne: najprv ma vôbec neoslovil a teraz sa stal pevnou súčasťou mojich kuchárskych počinov. Mimochodom, k vlastne už obligátnej zemiakovo-pórkovej polievke som nedávno pridala tie hrubé konce stonkového zeleru, ktoré som zvyčajne použila do vývaru a prekvapilo ma, ako veľmi pozdvihol chuť jemného zemiakovo-pórkového krému a dodal pikantný podtón. Je to nenápadná ale chuťovo viarozmerná zelenina.