Ryžový nákyp s penou fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 16. mája 2012

Zase streda a u nás sladký obed,moje deti tento nákyp milujú.

Suroviny

2  hrnčeky 250 ml
3  hrnčeky
2.5  hrnčeka
1  zarovnaná kl
2-3 PL
1 ks
 hrsť
7 dl
4
125 g
pena:
4 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu dobre premyjeme a dáme variť zaliatu vodou a posolenú.Ked je mäkká,pridáme mlieko a za stáleho miešania varíme,ryža by mala byť mierne rozvarená.

    Ryžový nákyp s penou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    žltky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.Do horúcej ryže dáme maslo a miešame,kým sa neroztopí.Potom pridáme žltky s cukrom,hrozienka,mletú škoricu,cit. kôru a dobre premiešame.

    Ryžový nákyp s penou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polovicu ryže dáme na plech,vymastený a posypaný strúhankou,rozložíme slivky z kompotu a sušené jablká.

    Ryžový nákyp s penou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Navrstvíme druhú polovicu ryže a dáme zapiecť na 30 minút,do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

    Ryžový nákyp s penou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zbielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a natrieme na zapečený nákyp.(ZABUDLA SOM ODFOTIť) a dáme do rúry,kým sneh nezružovie,ale rúru najskôr znížime na 170 stupňov.Podávame poliate šťavou z kompotu.

Diskusia k receptu

afataga
poslem k tebe aj moju dceru :-) tiez to ma rada, my nie, tak jej to obcas urobi babka a mam vystarane :-) mas ho pekne naservirovany
margaretka28
@rennatte ,pozrela som si aj ten tvoj,s hruškami som ešte neskúšala,ale mám zavarené,tak niekedy a čo to máte za hrušky,ja som podľa obrázka myslela,že sú to marhule,moje hrušky sú iba také biele.
orchidea
robievam tak isto ryžový nákyp...veru by som si aj dala....
modrykamen
Ryžový nákyp vždy a všade. Hoci som chlap, ale vymením za rezeň. Dobrý recept hodný vyskúšania.
stacy77777
môj manžel tiež zbožňuje ryžový nákyp-slivkový, syn so zaváranými jabĺčkami, takže robievam pol na pol, je dobre, že takéto recepty ešte nemiznú z našich kuchýň
elisticka
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaam tak by som si dala !!! vyzera uzasne a ja drzim dietu..... uz sa tesim ked ochutnam ked ho budem robit podla teba:-)))
boruska
mnamky, aj mne ho robievala starká, ale teraz sa to skusim naucit varit ja
kumari
Parádny! Ja som ryžový nákyp vlastne ešte nikdy nerobila, lebo u nás doma si ho moji chlapci ešte nepýtali :), ale ja som naň po rokoch dostala veľkú chuť. A tento Tvoj vyzerá mňamózne! :) Ukladám do KK a hneď sa idem pustiť do prípravy. Ďakujem za super recept.
lussi
dakujem za super recept, dnes som nakyp robila podla teba ešte som ho nikdy nerobila ale vždy som to chcela skusit a vydaril sa tak ukladam medzi recepty je mnam :-)
marika21
Vyskúšajte, neoľutujete. Ovocie kompót môžete použit aké vám chutí marhule, čerešne,broskyne, nektarinky,. Do vyšľahaného snehu dávam marhuľový džem. Výborné.
Ja do snehu pridávam aj šťavu z citrónu. *****
marika21
Vyskúšajte, neoľutujete. Ovocie kompót môžete použit aké vám chutí marhule, čerešne,broskyne, nektarinky,. Do vyšľahaného snehu dávam marhuľový džem. Výborné.
Ja do snehu pridávam aj šťavu z citrónu. *****
luciab
Uz mam roky tento recept v KK a vzdy sa len k tomuto vraciam. Najlepsi recept na ryzovy nakyp...ryza sa mi nepripali, kedze sa najprv predvari vo vode a potom dovari v mlieku, nakyp je vlacny a neni suchy ako ine nakypy...a dnes bude znovu naobed☺




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia