Zase streda a u nás sladký obed,moje deti tento nákyp milujú.
Suroviny
| 2 hrnčeky 250 ml |
|
| 3 hrnčeky |
|
| 2.5 hrnčeka |
|
| 1 zarovnaná kl |
|
| 2-3 PL |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| hrsť |
|
| 7 dl |
|
|
|
|
| 4 |
|
| 125 g |
|
| pena: | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Ryžu dobre premyjeme a dáme variť zaliatu vodou a posolenú.Ked je mäkká,pridáme mlieko a za stáleho miešania varíme,ryža by mala byť mierne rozvarená.
-
2
žltky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.Do horúcej ryže dáme maslo a miešame,kým sa neroztopí.Potom pridáme žltky s cukrom,hrozienka,mletú škoricu,cit. kôru a dobre premiešame.
-
3
Polovicu ryže dáme na plech,vymastený a posypaný strúhankou,rozložíme slivky z kompotu a sušené jablká.
-
4
Navrstvíme druhú polovicu ryže a dáme zapiecť na 30 minút,do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
-
5
Zbielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh a natrieme na zapečený nákyp.(ZABUDLA SOM ODFOTIť) a dáme do rúry,kým sneh nezružovie,ale rúru najskôr znížime na 170 stupňov.Podávame poliate šťavou z kompotu.









si moja krvna skupina,,,,zboznujem nakyp aj moja dcera,,,chlapi ho nemusia, ked tak ako dezert ,,,,aj mame skoro rovnaky recept varecha.pravda.sk/recepty/ryzovy-nakyp-pod-snehovou-capic...
myslis v bode č.4? tak tam su posypane skoricovym cukrom, inak mam aj ja biele ako na uvodnej fotke
Ja do snehu pridávam aj šťavu z citrónu. *****
Ja do snehu pridávam aj šťavu z citrónu. *****