Ryžový nákyp

skatulka - fotkaskatulka, 14. januára 2016
Ryžový nákyp
Foto: skatulka

Ide o klasický ryžový nákyp, avšak namiesto sušených hrozienok som použila sušené hrušky.

45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 hrnčeky
3 hrnčeky
3 PL
1 ks
1 PL
2 ks
1 hrsť




Postup

  1. 1

    V mlieku s cukrom si uvaríme ryžu. Pozor, aby nebola úplne rozvarená, tak na skus.

  2. 2

    Ešte do horúcej ryže zašľaháme maslo a žĺtky. A pridáme vyšľahané bielky, ktoré nám celkovo nadvyhnú zmes a zväčšia objem. Asi 1/3 bielkov necháme na vrchnú vrstvu.

  3. 3

    Do zmesi pridáme posekané sušené hrušky, alebo iné ovocie. My sme hrušky dostali od našej krstnej, ktorá ich suší na peci.

    Ryžový nákyp  - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do vymaslovenej formy a nanesieme zvyšné bielky. Pečieme na 200°C asi 20 minút.

  5. 5

    Podávame najlepšie s domácim kompótom.

Diskusia k receptu

evia
Ešte som do horúcej ryže nedávala vyšľahané bielky. Bála by som sa, že to sadne, ale vyskúšam. Ja som doteraz dávala všetko do vychladnutej ryže.
amelinka
To môže byť super, nákyp so sušeným ovocím je určite výborný. Skúsim so slivkami a brusnicami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia