Foto: skatulka
Ide o klasický ryžový nákyp, avšak namiesto sušených hrozienok som použila sušené hrušky.
45 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
V mlieku s cukrom si uvaríme ryžu. Pozor, aby nebola úplne rozvarená, tak na skus.
- 2
Ešte do horúcej ryže zašľaháme maslo a žĺtky. A pridáme vyšľahané bielky, ktoré nám celkovo nadvyhnú zmes a zväčšia objem. Asi 1/3 bielkov necháme na vrchnú vrstvu.
- 3
Do zmesi pridáme posekané sušené hrušky, alebo iné ovocie. My sme hrušky dostali od našej krstnej, ktorá ich suší na peci.
- 4
Dáme do vymaslovenej formy a nanesieme zvyšné bielky. Pečieme na 200°C asi 20 minút.
- 5
Podávame najlepšie s domácim kompótom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu