Ryžový nákyp
Autor receptu: skatulka
Ide o klasický ryžový nákyp, avšak namiesto sušených hrozienok som použila sušené hrušky.
45 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- V mlieku s cukrom si uvaríme ryžu. Pozor, aby nebola úplne rozvarená, tak na skus.
- Ešte do horúcej ryže zašľaháme maslo a žĺtky. A pridáme vyšľahané bielky, ktoré nám celkovo nadvyhnú zmes a zväčšia objem.
Asi 1/3 bielkov necháme na vrchnú vrstvu.
- Do zmesi pridáme posekané sušené hrušky, alebo iné ovocie. My sme hrušky dostali od našej krstnej, ktorá ich suší na peci.
- Dáme do vymaslovenej formy a nanesieme zvyšné bielky.
Pečieme na 200°C asi 20 minút.
- Podávame najlepšie s domácim kompótom.