Ryžový nákyp

Autor receptu: skatulka

Ide o klasický ryžový nákyp, avšak namiesto sušených hrozienok som použila sušené hrušky.

45 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V mlieku s cukrom si uvaríme ryžu. Pozor, aby nebola úplne rozvarená, tak na skus.
  2. Ešte do horúcej ryže zašľaháme maslo a žĺtky. A pridáme vyšľahané bielky, ktoré nám celkovo nadvyhnú zmes a zväčšia objem. Asi 1/3 bielkov necháme na vrchnú vrstvu.
  3. Do zmesi pridáme posekané sušené hrušky, alebo iné ovocie. My sme hrušky dostali od našej krstnej, ktorá ich suší na peci.
  4. Dáme do vymaslovenej formy a nanesieme zvyšné bielky. Pečieme na 200°C asi 20 minút.
  5. Podávame najlepšie s domácim kompótom.