Foto: methi
Batata Pohe - sú chutné indické raňajky.
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 ks |
|
2 ks strednej veľkosti |
|
1/4 hrnceka |
|
1/2 ks |
|
hrst |
|
|
|
1/3 ČL |
|
1/3 ČL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Ryžové vločky dáme do misky a zalejeme vodou tak, aby jej bolo pár milimetrov nad ryžové vločky. Necháme ich vo vode postáť asi 30 minút, kým nevsiaknu vodu. Ak použijete tenšie ryžové vločky, namáčame ich len na 1 minútu a scedíme. Ak by sa máčali dlho, zostanú ako kaša.
-
2
V hlbšej panvici zohrejeme olej a pridáme horčičné semienko. Necháme ho prasknúť.
-
3
Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a čili papričku chvíľku popražíme na miernom ohni...
-
4
... a pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Opekáme, kým zemiaky nezmäknú. Občas ich premiešame.
-
5
Pridáme arašidy, ktoré sme si vopred opiekli na suchej panvici...
-
6
... ďalej pridáme ryžové vločky, kurkumu, čili korenie a soľ, dobre premiešame. Chvíľku na miernom ohni opekáme za stáleho premiešavania.
-
7
Hotové ryžové vločky rozdelíme na taniere a posypeme kokosom a koriandrovou vňaťou.
goo.gl/XQut8F...