Ryžové rezance s hubami

Autor receptu: nelajsia

Tento recept som našla v rakúskom BILLA- zošite, ktorý dostanete raz za mesiac v Bille. Nám celkom chutil, a tie rôzne oleje možno nahradiť aj olivovým.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dubáčiky zalejeme vriacou vodou a necháme 15 min. postáť. Keď sú zmäkknuté, nakrájame ich na jemno. Tekutinu, v ktorej sa máčali, precediť a odložiť na neskôr.
  2. Rezance pripravíme podľa návodu na obale.
  3. Do malej misky dáme sójovú omáčku, sézamový olej, cukor a vodu z hríbov. Premiešame.
  4. Arašidový olej rozpálime vo WOK-u alebo v panvici, opekáme na ňom zázvor a cesnak 1 min. Pridáme bambusové výhonky, hlivu, dubáčiky a dusíme 3-5 minút, kým sú hríby mäkké. Pridáme omáčku, ktorú sme pripravili v bode 3. Prevaríme. Nakoniec pridáme hotové rezance, jarnú cibuľku nakrájanú na jemno, dôkladne premiešame, ohrejeme, kým rezance nie sú teplé. Kcal na jednu osobu - 350