Ryžové placky

Autor receptu: sjuz

Keď zostane ryža..... :)

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu zmiešame s najemno pokrájanou cibuľkou, vňaťou, vajíčkom, postrúhaným tvrdým syrom, osolíme. Nie je to striktný recept - dá sa obmieňať podľa chuti - kto chce pridá údený tvrdý syr, príp. údeninu...
  2. Ak je hmota príliš riedka, môžeme zahustiť troškou maizeny, alebo strúhanky.
  3. Tvarujeme malé okrúhle placky, ktoré vyprážame na oleji. Ja osobne dávam máličko oleja - keď je kvalitná panvica, netreba ich ponárať do oleja. Upražia sa do zlata z oboch strán, odložia na chvíľu na servítku, aby sa odsal prebytočný tuk, a servírujú sa s šalátom, zeleninou....