Ryžová kaša z ryžových vločiek

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 17. novembra 2013

Nedávno som si kúpila ryžové vločky natural a dnes som po rannom behu na ne dostala chuť v kombinácii s teplučkým mliekom a malinami Zobraziť celý popisNedávno som si kúpila ryžové vločky natural a dnes som po rannom behu na ne dostala chuť v kombinácii s teplučkým mliekom a malinami (ktoré mám z leta v mrazničke)... Tak sme si s dcérou veeeľmi pochutnali :-)

2-3
porcie
15 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 l
120 g
1 detská PL




Postup

  1. 1

    Použila som vločky z talianskej hnedej ryže natural. Množstvo mlieka a vločiek je približné, nevážila som.

  2. 2

    Do kastrólika som dala pomaly zohrievať mlieko s cukrom. Vločky som prepláchla a pridala k teplému mlieku. Miešala som asi 7 minút, zakryla pokrievkou, odstavila z platne a asi 10 minút som nechala oddychovať.

  3. 3

    Kašu som rozdelila do dvoch tanierov, posypala nasekanou čokoládou, semienkami, kokosom a malinami. Môžete si posypať čím len chcete ;-)

  4. 4

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

namarie
hmmm.... tak toto vyzera super zdravo! vyskúšam. Ďiky za recept :)
micanela
ako chuti ryzove mileko? lebo normalne neznasam /nie zdravotne a strasne mi smrdi/. islo by to spravit s vodou?
zuzananoskova
Ryžové mlieko chutí úplne inak ako klasické kravské či živočíšne mlieko. Mne, v porovnaní s inými rastlinnými mliekami, chutí "vodovejšie" a sladulinko. @micanela : môžeš použiť aj ovsené či sójové. Určite nie je problém ani s použitím vody. V predajniach DM je široký výber rastlinných mliek :-)
elixir
Zuzka, pred chvíľou sme dojedli túto kašu... varila som ju v takom pomere ako si uviedla, chuťovo je vynikajúca, len milému sa zdala moc hustá, tak nabudúce dám o tretinku menej vločiek... no mne chutila aj tak. :)
Na vrch som dala kakaovo-lieskovo orieškovú zmes, pekanové orechy a pokvapkala každú porciu pol lyžicou agávového sirupu.:)







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia