Rýchly slivkový koláč so sladidlom (fotorecept)
Autor receptu: angelheart
Dostali sme slivky, urobila som voňavý koláč a keďže otcovi zistili cukrovku, miesto cukru som použila sladidlo pre diabetikov Imber FRUIT, aby si mohol dať aspoň kúsok obľúbenej pochúťky :)
10 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Do misy dáme hrubú múku a sladidlo.
- Prilejeme mlieko, olej
- a pridáme dve vajíčka.
- Cesto vymiešame. Pridáme prášok do pečiva a opäť metličkou vymiešame.
- Cesto vylejeme do formy (alebo na menší plech), ktorú sme vymazali maslom a vysypali múkou.
- Na cesto poukladáme vykôstkované slivky. Ak sú veľké, rozkrojíme na časti, ak sú malé, stačí na polovice.
- V horúcej rúre pečieme asi 30 min. pri 180-200 stupňoch. Po upečení vyberieme.
- Koláč je na obrázku "dvojfarebný", pretože ... polovicu koláča som posypala celým balením škoricového cukru. Druhá polovica je "bez".
Ak chcete obyčajnú verziu a nie DIA, použite do cesta miesto sladidla /sladidlo malo sladivosť 1:4/ 1 hrnček kryštálového cukru a vrch potom posypte cca. 2 baleniami škoricového cukru a tak dajte piecť.