Rýchly slivkový koláč so sladidlom (fotorecept)

Autor receptu: angelheart

Dostali sme slivky, urobila som voňavý koláč a keďže otcovi zistili cukrovku, miesto cukru som použila sladidlo pre diabetikov Imber FRUIT, aby si mohol dať aspoň kúsok obľúbenej pochúťky :)

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misy dáme hrubú múku a sladidlo.
  2. Prilejeme mlieko, olej
  3. a pridáme dve vajíčka.
  4. Cesto vymiešame. Pridáme prášok do pečiva a opäť metličkou vymiešame.
  5. Cesto vylejeme do formy (alebo na menší plech), ktorú sme vymazali maslom a vysypali múkou.
  6. Na cesto poukladáme vykôstkované slivky. Ak sú veľké, rozkrojíme na časti, ak sú malé, stačí na polovice.
  7. V horúcej rúre pečieme asi 30 min. pri 180-200 stupňoch. Po upečení vyberieme.
  8. Koláč je na obrázku "dvojfarebný", pretože ... polovicu koláča som posypala celým balením škoricového cukru. Druhá polovica je "bez". Ak chcete obyčajnú verziu a nie DIA, použite do cesta miesto sladidla /sladidlo malo sladivosť 1:4/ 1 hrnček kryštálového cukru a vrch potom posypte cca. 2 baleniami škoricového cukru a tak dajte piecť.