Rýchly slaný cukeťák

Autor receptu: boise

Ja viem, dávno som nepridala žiadny recept. Nuž nemám čas, odzvonilo materskej a v robote sa veru blbo vypeká a vyvára. Najmä ak ste ekonómka. Ale! Má to aj svoje výhody, nemám čas na zdĺhavé recepty, stalo sa zo mňa lenivé prasátko. A teraz spravím lenivcov aj z vás.

10 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Áno som barbar, celkom neokrôchane som kúpila lístkové cesto v hypermarkete. A ešte k tomu aj vyvaľkané. Zloženie som radšej neskúmala, ale okrem 37 stupňov vonku a 32 v byte ma hrial aj dobrý pocit, že som ušetrila čas na váľanie sa na pohovke (hovníku, gauči, jednoducho na tej pohodlnej veci). Takže postup: Vyvaľkané cesto potriete troškou olivového oleja a kyslou smotanou. Na to poukladáte nakrájanú cuketu, slaninku, cesnak (všetko nakrájané na tenké plátky), zoberiete mlynček s čiernym korením a s eleganciou Jamieho ho tam nameliete, posypete syrom (ja som zvolila syr parmezánového typu) a šupnete to do rúry predhriatej na 170 stupňov.
  2. Upečené pokrájate, spapáte, zalejete vínkom a keďže už máte dosť sily, vrhnete sa na hlavný odpočinok dňa. Dobrú chuť!