Rýchly čokoládový hrnčekový koláč

45katka1 - fotka45katka1, 1. augusta 2010

Tento koláč je velmi rýchly a chutný,ja ho pečiem nielen doma ale aj v Rakusku kam chodievam a podobne ako makový hrnčekový ma aj Zobraziť celý popisTento koláč je velmi rýchly a chutný,ja ho pečiem nielen doma ale aj v Rakusku kam chodievam a podobne ako makový hrnčekový ma aj tento tam velký uspech a len rozdavam recepty:-)

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2
1
1
1 lyžica
100 g




Postup

  1. 1

    Postup je velmi jednoduchý.Všetky ingrediencie spolu zmiešame.

  2. 2

    Varovu čokoládu nastruhame na hrubom struhadle,alebo nakrajame na menšie kusky.Nemusia byt extra male...lepšie chuti,ked su tam kusky čokolady a zamiešame ju do cesta.

  3. 3

    Cesto vylejeme na olejom vymastený a mukou vysypaný plech a upečieme cca 180C pol až trištrvte hodiny. Ja tieto koláče pečiem stale radšej pomalšie. Potom pekne narastu a su naozaj vysoke.

  4. 4

    Po upečení koláč potriem lekvárom a posypem struhanými orechami.

Diskusia k receptu

monzet
Mňaam.Páči sa mi.Upečiem ešte dnes.Takéto jednoduché máme radi:-)
alzbetka2
chcela som piecť jablkový, tiež takýto jednoduchý, lebo večer prídu vnúčence, ale vyskúšam tento, a namiesto orechov kokos. Ďakujem...
celka
Ukládám do KK pro jednoduchost a taky, že všichni v rodině máme rádi
čokoládu.
evusik
hrnčekové recepty mám rada a čokoládové zvlášť, určite upečiem :-)
babidka
vyzera to , ze splna moje "cokoladove " kriteria :-)))) a preto urcite coskoro urobim .uz sa tesim :-)
1x wee13
evanaaa
Aj mne sa páčia takéto jednoduché, spestrila by som to, oddelila trochu cesta a kakao dala len doň a potom to striedavo liala, bola by pekná štruktúra. Ale aj s tou čokoládou, samozrejme.
45katka1
:-) som rada,ze sa vam pozdava,takze este asi vydolujem zopar takych receptov co mam doma a napisem ich tu:-)....Inak evanaa....jednoduchost tohoto receptu je prave v tom,ze sa nic extra do nicoho nevlieva,ale vsetko naraz a spolu:-)ale uz kazdy ako chce...mam recept aj na super pernikovy...napisem aj ten...nie je to klasicky pernik..ale vysoky a makucky...pohladam a napisem:-)
ria777
ja robím tak isto tento výborný koláčik ale použijem bezlp.muku UNI a po upečení a vychladnutí pokrájam na malé kocky polejem čokoládou a ešte vlažné posypem strúhaným kokosom.chutia výborne aj postriekané rumom poliate čokoládou a posypané kokosom
celka
@45katka1 : včera jsem si upekla tento koláč z bezlepkové mouky.
Čokoládu jsem nalámala, a jelikož bylo teplo, tak v tom koláči byla
měkká. Moc jsem si pochutnala. Zajímavé je, že
z obyčejných surovin tak jednoduchým způsobem jde upéct výborný zákusek. Budu si ho péct častěji hlavně, když nebudu mít
čas na složité vypékání. Díky za recept.
1x radost
babidka
pred chvilou som ho dopiekla a hned aj ochutnala . Je to rychle a naozaj naozaj dobreeeeee:-) Ani som nanho okrem praskoveho cukru nic nedavala , ved aj tak je dobry ked sa zje este "za tepla" . Nechala som si kusok na neskor , uvidim aky bude . Urcite bude u nas patrit k oblubenemu "repertoaru".....:-)
kumari
je uzasny!!! :) moj maly syn zje len cokoladove zalezitosti :) - a tato je fakt skvela a co je super - aj rychla! :) dakujeme!
danisovic921
Fíha, my sme ho robievali ešte keď som bola malá, ale bez čokolády, prakticky iba to cesto, za chvíľu bol zjedený, teraz skúšam ten tvoj recept a úspech je už teraz zaručený, lebo všetci už netrpezlivo čakáme pokým sa vyberie s trúby :)
janka82
Prosim Vas, robila som tento kolac prvy krat, no vobec som ho nemala taky nadychany, ale nizky, cokolada bola na spodu a bol upeceny za 25min. Piekla som ho na 180stupnov ako uvadzate, ale trubu som pred pecenim predohriala. A cokoladu som posekala na kusky. Kde som urobila chybu? dakujem
tatranocka
@janka82 on ten recept v bode 1.) nie celkom dobre napísaný -všetko zmiešame-chce to postup,ako je uvedený v tom linku.
janka82
@tatranocka dakujem, ale postup som mala presne taky ako je v linku a PDP nebol stary. Slahala som normalne rucnym slahacom. Mne sa ale nezda to, ze bol tak skoro urobeny. Nie je tych 180st. vela? mame elektircky sporak. Bezne robievam pernik a ten sa mi vzdy krasne zdvihne, nadycha..
tatranocka
Tak potom bude problém už len vo veľkosti plechu,malo by sa to uvádzať pri recepte.Skús dať do menšieho.
juliana
tak tento recept si už vkladám medzi moje obľúbené recepty na rýchly spôsob...
aduskuch
uff kedže ja den matiek dúfam ze sa to podarí a iddem to robiť sama pretože ide het a ja ju chcem prekvapiť
filiander
vyskusala som, tak ze som si dala na vrch trosku vacsie kusky orechov... chvalili aj susedia.. fajny kolacik ;)
mamatata2
Práve som ho vybrala z rúry. Vyzerá dobre, dala som do menšieho plechu. Vajíčka boli trochu menšie, tak som použila hrnček 2,5 dl.
mamatata2
Práve som ho vybrala z rúry. Vyzerá dobre, dala som do menšieho plechu. Vajíčka boli trochu menšie, tak som použila hrnček 2,5 dl.
kristien
Ďakujem za recept :-) Koláč je veľmi jednoduchý a rýchly. U nás to bolo v štýle " čo kuchyňa dala." Nemali sme čokoládu, tak sme dali mak a namiesto hrozienok ovocie goji. Uvidíme, čo z toho vznikne. :-) Peknú nedeľu vám všetkým !
22meno22
vinikajúci koláč urobil som si z nudí a je moc dobrý dakujem
paula054
Taketo nieco rychle som hladala. Dnes je chladne pocasie, idealne na pecenie. Idem do toho. Dakujem za receptik.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia