Jednoduchý hrnčekový čokoládovo-cviklový koláč. Cvikla dodáva čokoládovému koláču sviežosť. Budete potrebovať cca. 500g cvikle, to sú asi 2 väčšie hlavičky. Je možné čiastočne nahradiť/doplniť mrkvou.
10 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
500 g |
|
1 PL |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
4 ks |
|
1 bal |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistenú surovú cviklu (prípadne s mrkvou) nastrúhať.
- 2
Čokoládu nastrúhať alebo rozdrviť (kuchynský robot Vám pomôže s cviklou aj s čokoládou a dokonale ich aj premieša) a spojiť s cviklou. Túto zmes si dobre strážte, nedočkavé deti Vás môžu o ňu pripraviť.
- 3
Pridajte ostatné suroviny a všetko dobre premiešajte.
- 4
Vylejte do formy a dajte piecť pri 180 °C na 35 - 45 minút, kým nebude koláč ideálne chrumkavý.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre