Rýchly čokoládovo-cviklový koláč

Autor receptu: javar

Jednoduchý hrnčekový čokoládovo-cviklový koláč. Cvikla dodáva čokoládovému koláču sviežosť. Budete potrebovať cca. 500g cvikle, to sú asi 2 väčšie hlavičky. Je možné čiastočne nahradiť/doplniť mrkvou.

10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistenú surovú cviklu (prípadne s mrkvou) nastrúhať.
  2. Čokoládu nastrúhať alebo rozdrviť (kuchynský robot Vám pomôže s cviklou aj s čokoládou a dokonale ich aj premieša) a spojiť s cviklou. Túto zmes si dobre strážte, nedočkavé deti Vás môžu o ňu pripraviť.
  3. Pridajte ostatné suroviny a všetko dobre premiešajte.
  4. Vylejte do formy a dajte piecť pri 180 °C na 35 - 45 minút, kým nebude koláč ideálne chrumkavý.