Rýchly čokoládovo-cviklový koláč
Autor receptu: javar
Jednoduchý hrnčekový čokoládovo-cviklový koláč. Cvikla dodáva čokoládovému koláču sviežosť.
Budete potrebovať cca. 500g cvikle, to sú asi 2 väčšie hlavičky. Je možné čiastočne nahradiť/doplniť mrkvou.
10 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Očistenú surovú cviklu (prípadne s mrkvou) nastrúhať.
- Čokoládu nastrúhať alebo rozdrviť (kuchynský robot Vám pomôže s cviklou aj s čokoládou a dokonale ich aj premieša) a spojiť s cviklou. Túto zmes si dobre strážte, nedočkavé deti Vás môžu o ňu pripraviť.
- Pridajte ostatné suroviny a všetko dobre premiešajte.
- Vylejte do formy a dajte piecť pri 180 °C na 35 - 45 minút, kým nebude koláč ideálne chrumkavý.