Foto: archaa
Tento zákusok chutí úžasne vychladený, preto si ho urobte radšej v predstihu pár hodín. Inak je celková priprava úplne časovo nenáročná, takže aj keď Zobraziť celý popisTento zákusok chutí úžasne vychladený, preto si ho urobte radšej v predstihu pár hodín. Inak je celková priprava úplne časovo nenáročná, takže aj keď sa nečakaná návšteva dovalí do 2-3hodín,všetko v pohode zvládnete a hostia budú nadšení.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
250 g |
|
1 ks |
|
125 ml |
|
150 ml (môže byť aj ochutená) |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 pohár |
|
500 ml |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
600 g |
|
Na ozdobu: | |
(alebo Granko) |
|
Postup
-
1
Zo surovín vymiešame cesto, vylejeme na papierom vystlaný plech a pečeme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 25 minút.Po upečení vyberieme a necháme vychladnúť
-
2
Medzitým si vyšľaháme šľahačku so stužovačmi a vanilkami do tuha, pridáme kyslú smotanu a ešte prešľaháme. Na vychladnuté cesto natrieme lekvár.
-
3
Navrstvíme rovnomerne hotovú šľahačku s kyslou smotanou a posypeme grankom alebo čokoládou.
-
4
Odložíme do chladu aspoň na 2-3 hodinky a potom podávame... Výborné!!
@tinca : ďakujeeeeeem :*