Rýchle rezy Napoleon z lístkového cesta
Foto: razomzastolom
Recept je perfektný, ak nie je dostatok času a chcete niečo jednoduché a náročné :-)
Zdroj: https://youtu.be/mHWt5KRcfqg
porcií
príprava
na 220, 190 °C
Suroviny
3 bal. (rozmer 25×45 cm, hmotnosť 375 g) |
|
Plnka do plátov: | |
3 ks |
|
150 g |
|
75 g (alebo kukuričný škrob + 5 g vanilkového cukru) |
|
350 g |
|
30 g |
|
5 g |
|
Krém: | |
400 g |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Plnka do plátov: Bielky vyšľahať s cukrom do peny. Pridať puding (alebo škrob s vanilkovým cukrom), mak, kakao a dobre premiešať.
- 2
Príprava plátov: Lístkové cesto nechať 30 minút postáť pri izbovej teplote. Rozbaliť a rozdeliť lístkové cesto na dve rovnaké časti s rozmermi 22×25 cm. Jeden plát cesta položiť na plech, poprepichovať vidličkou. Naniesť 1/3 bielkovej plnky (pripravenej v bode 1), poukladať 1/3 ošúpaných a na tenké plátky nakrájaných jabĺk a ešte zľahka natrieť plnkou (pripravenou v bode 1). Navrch položiť druhú časť lístkového cesta a poprepichovať vidličkou. Piecť 5 minút pri 220 °C a ďalších 15 minút pri 190 °C. Podobne upiecť pláty z ďalších dvoch balení lístkového cesta.
- 3
Príprava maslového krému: Vyšľahať mäkké maslo na vysokej rýchlosti mixéra do biela. Zahustené mlieko pridavať v malých dávkach a pokračovať v šľahaní, až kým krém nebude homogénny.
- 4
Zákusok zostaviť v poradí: plát - polovica maslového krému - plát - polovica maslového krému - plát. Ozdobiť podľa želania a dať do chladničky na 4-6 hodín.
- 5
Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/mHWt5KRcfqg
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to len jeden druh zákuska.
Bielková plnka v bode 1 sa používa na prípravu plátov v bode 2. Treba upiecť 3 rovnaké pláty. Zákusok bude mať 3 vrstvy plátov.
V bode 4 sa medzi pláty (pripravené v bode 2) dáva krém, príprava ktorého sa popisuje v bode 3.
Neviem, či zrozumiteľné vysvetľujem.
Pozrite si pre istotu videorecept z postupom prípravy a malo by byť jasnejšie (vo videu suroviny sú uvedené po anglický). Odkaz na video nájdete v poslednom bode tohto receptu alebo v zdroji na začiatku.
Dajte vedieť, či bolo to jasnejšie s videom.
Čo myslite maličký? Výšku zákuska? Alebo rozmer 22x25 cm?