Jablkový zákusok
Rýchle rezy Napoleon z lístkového cesta
Autor receptu: razomzastolom
Recept je perfektný, ak nie je dostatok času a chcete niečo jednoduché a náročné :-)
20 porcií |
40 minút príprava |
5, 15 minút na 220, 190 °C |
Postup
- Plnka do plátov: Bielky vyšľahať s cukrom do peny.
Pridať puding (alebo škrob s vanilkovým cukrom), mak, kakao a dobre premiešať.
- Príprava plátov:
Lístkové cesto nechať 30 minút postáť pri izbovej teplote.
Rozbaliť a rozdeliť lístkové cesto na dve rovnaké časti s rozmermi 22×25 cm. Jeden plát cesta položiť na plech, poprepichovať vidličkou. Naniesť 1/3 bielkovej plnky (pripravenej v bode 1), poukladať 1/3 ošúpaných a na tenké plátky nakrájaných jabĺk a ešte zľahka natrieť plnkou (pripravenou v bode 1). Navrch položiť druhú časť lístkového cesta a poprepichovať vidličkou. Piecť 5 minút pri 220 °C a ďalších 15 minút pri 190 °C.
Podobne upiecť pláty z ďalších dvoch balení lístkového cesta.
- Príprava maslového krému:
Vyšľahať mäkké maslo na vysokej rýchlosti mixéra do biela.
Zahustené mlieko pridavať v malých dávkach a pokračovať v šľahaní, až kým krém nebude homogénny.
- Zákusok zostaviť v poradí: plát - polovica maslového krému - plát - polovica maslového krému - plát.
Ozdobiť podľa želania a dať do chladničky na 4-6 hodín.
- Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/mHWt5KRcfqg