Jablkový zákusok

Rýchle rezy Napoleon z lístkového cesta

Autor receptu: razomzastolom

Recept je perfektný, ak nie je dostatok času a chcete niečo jednoduché a náročné :-)

20
porcií
40 minút
príprava
5, 15 minút
na 220, 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Plnka do plátov: Bielky vyšľahať s cukrom do peny. Pridať puding (alebo škrob s vanilkovým cukrom), mak, kakao a dobre premiešať.
  2. Príprava plátov: Lístkové cesto nechať 30 minút postáť pri izbovej teplote. Rozbaliť a rozdeliť lístkové cesto na dve rovnaké časti s rozmermi 22×25 cm. Jeden plát cesta položiť na plech, poprepichovať vidličkou. Naniesť 1/3 bielkovej plnky (pripravenej v bode 1), poukladať 1/3 ošúpaných a na tenké plátky nakrájaných jabĺk a ešte zľahka natrieť plnkou (pripravenou v bode 1). Navrch položiť druhú časť lístkového cesta a poprepichovať vidličkou. Piecť 5 minút pri 220 °C a ďalších 15 minút pri 190 °C. Podobne upiecť pláty z ďalších dvoch balení lístkového cesta.
  3. Príprava maslového krému: Vyšľahať mäkké maslo na vysokej rýchlosti mixéra do biela. Zahustené mlieko pridavať v malých dávkach a pokračovať v šľahaní, až kým krém nebude homogénny.
  4. Zákusok zostaviť v poradí: plát - polovica maslového krému - plát - polovica maslového krému - plát. Ozdobiť podľa želania a dať do chladničky na 4-6 hodín.
  5. Odkaz na videorecept (alebo viď zdroj): https://youtu.be/mHWt5KRcfqg