Foto: pusta
Tieto pagáčiky som robievala od mladosti len ako bryndzové, teraz som ich skúsila s tvarohom a nesklamali, išli rýchlo na odbyt, pridávam recept pre Zobraziť celý popisTieto pagáčiky som robievala od mladosti len ako bryndzové, teraz som ich skúsila s tvarohom a nesklamali, išli rýchlo na odbyt, pridávam recept pre milovníkov tvarohu a pagáčikov.
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do vandlíka som dala tvaroh,...
-
2
....rozdrobila som ho vidličkou,....
-
3
...pridala som múku, soľ,...
-
4
...maslo, ...
-
5
...vajcia,...
-
6
...spracovala som rukami na nelepivé kompaktné cesto, upravila som ho do tvaru tehly, jemne posypala múkou,...prikryla fóliou a odložila na noc do chladničky odpočívať, ak sa ponáhľate, stačí na 1 hodinu,....
-
7
...ráno som cesto vybrala z chladničky, dala na pomúčenú dosku, jemne som pomúčila vrch cesta,...
-
8
...rozvaľkala som ho na plát o hrúbke asi 1,5 cm a...
-
9
...malou formičkou som začala vykrajovať pagáčiky, formičku pred vykrajovaním som vždy namočila do múky,....
-
10
...až som vykrojila všetky pagáčiky,...
-
11
...pagáčiky som preložila na plech s teflonovou foliou/pečiacim papierom,...
-
12
...potrela som ich rozšľahaným vajcom, časť som nechala neposypanú, časť som posypala sezamovými semienkami,...
-
13
...a časť pagáčikov som posypala ľanovými semienkami, môžete ich posypať makom, rascou, tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami, syrom, čímkoľvek, čo vám chutí.
-
14
Vložila som ich do rúry vyhriatej na 200 stupňov a piekla som ich 15 minút, kým neboli pekne do zlato - žlta sfarbené na povrchu, vybrala som ich z rúry a nechala vychladnúť na mriežke.
-
15
Pagáčiky som položila na podnos a podávala, moji chlapi rebelovali, že to bude málo, tak som večer spravila ešte jednu dávku a dnes upiekla, dobre som spravila, lebo idú veľmi na odbyt.
-
16
Tieto pagáčiky počas pečenia nenaskočia, budú také vysoké, na akú hrúbku rozvaľkáte cesto a ich počet bude taký, akú formičku použijete, mne z dvojnásobnej dávky vyšlo až 71 kusov, pagáčiky sú naozaj jednoduché, veľmi chutné a najmä rýchle, sú vhodné aj ako pohostenie pre návštevy a na oslavy k vínečku.
robím :-)
dakujem za pochvalu a 5*.
TS
do bryndzových, ktoré robím rovnako, dávam o polovicu soli menej, bryndza samotná je slaná dosť. pri tvarohových pridávam ešte štipku soli aj do rozšľahaného vajca na potieranie.
súhlasím, sú veeeeľmi chutné.
dakkujem.
nie sú veľké odchýlky, je známe, že 1 malý náprstok soli je až 7 gramov soli, ešte v objemových množstvách môžeš pozrieť lekárensky odporúčaný počet kvapiek, kde sa presne udávajú ml, a síce CL je asi 5 až 7 ml alebo sú presné odmerky v ml, ktoré ostať kúpiť v Tescome, orientačne som našla ešte toto
cs.wikipedia.org/wiki/L%C5%BE%C3%ADce...
také úchytky musia byť u nás doma vždy, nikdy sa ich neprejeme a nikdy ich nie je dosť :D
áno, sú naozaj rýchle na prípravu.
dakujem ti za peknú pochvalu receptu, fotodokumentácie, za uloženie do kk a za 5*.
, tu je tá známa linka na váženie bez váhy. Ja som presne takéto si urobila minulú sobotu. Posýpala som rascou. Možno by výške hotových pagáčikov pomohlo malé množstvo PDP (prášok do pečiva).
tieto pagáče nepotrebujú prášok do pečiva, ani sódu, stačí si určiť výšku cesta rozvaľkaním, hoci kto chce použiť môže, ja som nedávala.
aj tie tvoje s rascou museli byť výborné :-)
príjemne si ma prekvapila, že si tieto moje pagáčiky vyskúšala :-)
som rada, že chutili :-)
to ja dakujem tebe za vyskúšanie, za uloženie do kk, za pochvalu a za 5*
Akosi ten čas rýchlo prešiel, preto sa ozývam až teraz. K tým sladkým koláčikom, nestihla som odfotiť, hneď sa zjedia. Do cesta dávamv rovnakom množstve len tvaroh, Heru a hladkú múku. Spojím dokopy, vyvaľkám a pokrájam radielkom na štvorce. Na každý dám slivkový lekvár, spojím dva rohy oproti-vzniknú šatky. Potriem vajíčkom, dám piecť. Po upečení posypem cukrom podľa chuti. Alebo na slano len potrieť vajíčkom pred pečením, posypať rascou a soľou (drobili sa mi, preto som prestala robiť)Tento recept mám dávno od mojej maminy a nám chutí. Tvoj zase na slano a tiež chutí (nedrobí sa).