Rýchle jednoduché tvarohové pagáčiky (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tieto pagáčiky som robievala od mladosti len ako bryndzové, teraz som ich skúsila s
tvarohom a nesklamali, išli rýchlo na odbyt, pridávam recept pre milovníkov tvarohu a
pagáčikov.
1 dávka porcia |
15 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Do vandlíka som dala tvaroh,...
- ....rozdrobila som ho vidličkou,....
- ...pridala som múku, soľ,...
- ...maslo, ...
- ...vajcia,...
- ...spracovala som rukami na nelepivé kompaktné cesto, upravila som ho do tvaru tehly, jemne posypala múkou,...prikryla fóliou a odložila na noc do chladničky odpočívať, ak sa ponáhľate, stačí na 1 hodinu,....
- ...ráno som cesto vybrala z chladničky, dala na pomúčenú dosku, jemne som pomúčila vrch cesta,...
- ...rozvaľkala som ho na plát o hrúbke asi 1,5 cm a...
- ...malou formičkou som začala vykrajovať pagáčiky, formičku pred vykrajovaním som vždy namočila do múky,....
- ...až som vykrojila všetky pagáčiky,...
- ...pagáčiky som preložila na plech s teflonovou foliou/pečiacim papierom,...
- ...potrela som ich rozšľahaným vajcom, časť som nechala neposypanú, časť som posypala sezamovými semienkami,...
- ...a časť pagáčikov som posypala ľanovými semienkami, môžete ich posypať makom, rascou, tekvicovými alebo slnečnicovými semienkami, syrom, čímkoľvek, čo vám chutí.
- Vložila som ich do rúry vyhriatej na 200 stupňov a piekla som ich 15 minút, kým neboli pekne do zlato - žlta sfarbené na povrchu, vybrala som ich z rúry a nechala vychladnúť na mriežke.
- Pagáčiky som položila na podnos a podávala, moji chlapi rebelovali, že to bude málo, tak som večer spravila ešte jednu dávku a dnes upiekla, dobre som spravila, lebo idú veľmi na odbyt.
- Tieto pagáčiky počas pečenia nenaskočia, budú také vysoké, na akú hrúbku rozvaľkáte cesto a ich počet bude taký, akú formičku použijete, mne z dvojnásobnej dávky vyšlo až
71 kusov, pagáčiky sú naozaj jednoduché, veľmi chutné a najmä rýchle, sú vhodné aj ako pohostenie pre návštevy a na oslavy k vínečku.
|