Rýchle curry krevety

Autor receptu: lucka555

Ak ste fanúšikom morských plodov a ázijskej kuchyne tento recept Vás určite poteší.. Samozrejme nie som žiaden odborník a varím skôr podľa svojej vlastnej hlavy, takže určite som sa dopustila určitých prehreškov, ale nám to takto veeeeľmi chutilo.. :) Dúfam, že aj Vám bude chutiť rovnako!

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ja osobne preferujem čerstvé krevety ale viem, že nie každý má tieto možnosti alebo, že nie každému sa ich chce čistiť. V našom rybacom obchodiku mali práve krevety nelúpane ale predvarené tak som uprednostnila tie pred mrazenými. Priateľa som nechala popasovať sa s čistením. Nie je to žiadná veda.. Stači odlomiť hlávku, opatrne vylúpnuť a pomocou noža narezať chrbátik aby sme mohli odstraniť črievko.
  2. Tak keď sú krevety očistené na panvici si rozpálime olej a pridáme Curry Pastu (tieto pasty väčšinou nájdete vo väčších supermarketoch v oddelení s rôznymi ázijskými surovinami). Poriadne ju rozmiešame, kým neprevonia celú kuchyňu. :) Pridáme kokosový krém, ktorý omáčku krásne zjemní a necháme trošku prebublať. Na rad prichádajú krevety. Pridáme ich do pánvice, za nimi trošku rybacej omáčky, ja som mala som doma aj ústricovú tak som tam trošku kvapka ;), nakrájané chilli, trošku bazalky a trošičku kari (priateľ kari miluje) a rozpučený cesnak. Chvíločku povaríme ale krevetam veľa netreba, hlavne ak sú predvarené.
  3. Je to trošku viac pikantné takže pozor na prvé sústo ;) Ideálna príloha k tomu je jasmínova ryža. Tak dobrú chuť!