Cestoviny

Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom

Autor receptu: siuuu

Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu z medvedieho cesnaku (medvedí cesnak rozmixovaný s olivovým olejom, soľou a trochou klasického cesnaku), takže keď sa mi nechcelo dlho stáť pri sporáku, pripravila som toto jednoduché, ale chutné jedlo.

2
porcie
5 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente (na skus) a scedíme - malé množstvo vody odložíme bokom.
  2. Pastu z medvedieho cesnaku (medvedí cesnak môžeme nahradiť inými bylinkami - napr. bazalkou, petržlenovou či mrkvovou vňaťou a podobne) rozmiešame s trochou vody z cestovín, pridáme k uvareným a scedeným cestovinám, premiešame, pridáme pokrájané paradajky, premiešame, posypeme strúhaným parmezánom a hneď podávame. Jednoduché, rýchle a chutné papaníčko.