Cestoviny
Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom
Autor receptu: siuuu
Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu z medvedieho cesnaku (medvedí
cesnak rozmixovaný s olivovým olejom, soľou a trochou klasického cesnaku), takže keď sa mi nechcelo dlho stáť pri sporáku,
pripravila som toto jednoduché, ale chutné jedlo.
2 porcie |
5 minút príprava |
5-8 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente (na skus) a scedíme - malé množstvo vody odložíme bokom.
- Pastu z medvedieho cesnaku (medvedí cesnak môžeme nahradiť inými bylinkami - napr. bazalkou, petržlenovou či mrkvovou vňaťou a podobne) rozmiešame s trochou vody z cestovín, pridáme k uvareným a scedeným cestovinám, premiešame, pridáme pokrájané paradajky, premiešame, posypeme strúhaným parmezánom a hneď podávame. Jednoduché, rýchle a chutné papaníčko.