Rýchla roláda

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 14. júla 2016
Rýchla roláda
Foto: droetker

Komerčný recept

20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Na cesto:
1 bal
2 ks
1 ks väčšie
Na náplň:
1 bal
150 ml studené
3 PL pikantný (napr. ríbezľový)
Na ozdobenie:
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na prípravu lievancov, vajcia, nastrúhané jablko a 200 ml vody. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme predhriatej do rúry a pečieme.

    Elektrická rúra: 200 °C
    Teplovzdušná rúra: 180 °C
    Plynová rúra: stupeň 3 - 4

    Doba pečenia: asi 15 minút

  2. 2

    Po upečení roládu aj s papierom zatočíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na prípravu náplne vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Roládu rozvinieme, odstránime papier na pečenie. Plát potrieme džemom, vyšľahanou šľahačkou a zrolujeme.

  4. 4

    Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a roládu rovnomerne polejeme a necháme stuhnúť. Roládu až do podávania uložíme do chladničky.

Diskusia k receptu

radost
hej-pane doktore-ale ste sa rozbehli s tými rýchľovkami..!!dobre..:-)
kocka111
Lievancove cesto na roladu??? A ešte z prášku? Sodoma gomora🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤔