Rýchla roláda
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
1 bal |
|
2 ks |
|
1 ks väčšie |
|
Na náplň: | |
1 bal |
|
150 ml studené |
|
3 PL pikantný (napr. ríbezľový) |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na prípravu lievancov, vajcia, nastrúhané jablko a 200 ml vody. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme predhriatej do rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 - 4 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 15 minút
- 2
Po upečení roládu aj s papierom zatočíme a necháme vychladnúť.
- 3
Na prípravu náplne vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Roládu rozvinieme, odstránime papier na pečenie. Plát potrieme džemom, vyšľahanou šľahačkou a zrolujeme.
- 4
Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a roládu rovnomerne polejeme a necháme stuhnúť. Roládu až do podávania uložíme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu