Rýchla roláda
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
20 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na prípravu lievancov, vajcia, nastrúhané jablko a 200 ml vody. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme predhriatej do rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 200 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 180 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3 - 4 <br />
<br />
Doba pečenia: asi 15 minút
- Po upečení roládu aj s papierom zatočíme a necháme vychladnúť.
- Na prípravu náplne vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Roládu rozvinieme, odstránime papier na pečenie. Plát potrieme džemom, vyšľahanou šľahačkou a zrolujeme.
- Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a roládu rovnomerne polejeme a necháme stuhnúť. Roládu až do podávania uložíme do chladničky.
|