Rýchla roláda

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame zmes na prípravu lievancov, vajcia, nastrúhané jablko a 200 ml vody. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme predhriatej do rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 200 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 180 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 - 4 <br /> <br /> Doba pečenia: asi 15 minút
  2. Po upečení roládu aj s papierom zatočíme a necháme vychladnúť.
  3. Na prípravu náplne vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Roládu rozvinieme, odstránime papier na pečenie. Plát potrieme džemom, vyšľahanou šľahačkou a zrolujeme.
  4. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale a roládu rovnomerne polejeme a necháme stuhnúť. Roládu až do podávania uložíme do chladničky.