Torta z lístkového cesta
Torta z lístkového cesta

Rýchla Napoleonova torta

archaa - fotkaarchaa, 1. mája 2017
Rýchla Napoleonova torta
Foto: archaa

Sviatok práce si zaslúži osláviť takmer bez nej. Avšak Česť všetkej práci! Rýchla a jednoduchá torta poteší hocikedy.

8
porcií
15 minút
príprava
10 minút
na 180-200 °C

Suroviny

2 ks hotové
850 ml
2 ks
150 g
1 bal
180 g
Na ozdobu:
 (nemusia byť)




Postup

  1. 1

    V prvom rade chcem upozorniť, že moja torta bola malá, avšak pomer surovín uvádzam pre normálnu veľkosť odopínacej tortovej formy, no piekla som z polovičnej dávky. Záleží len na vás, akú veľkosť torty si zvolíte, stačí si len podľa toho prispôsobiť potrebné ingrediencie.

  2. 2

    Lístkové cesto si vyváľame na plát , preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a odopínacou formou vykrojíme kruhy. Cesto však neoddeľujeme od vykrojenej časti. Dobre popicháme vidličkou aby sa nám pri pečení nenafúklo. Ak budete robit tortu normálnej veľkosti, kruhy by vám mali na jedno cesto vyjsť dva. Mne ich vyšlo päť a cesto som preto použila len jedno.

    Rýchla Napoleonova torta - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nepotierame ničím, iba ho takto ako vidíte na obrázku vložíme do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov a upečieme do peknej tmavšej farby... To isté potom urobíme po upečení prvého aj s druhým cestom. Upečené necháme vychladnúť, pláty si odložíme, rovnako aj tie zbytky, ktoré v miske prstami najemno rozmrvíme.

  4. 4

    Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding, do ktorého primiešame maslo a dohladka vymiešame... Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.

  5. 5

    Keď už máme všetko pripravené, poskladáme tortu natieraním plátov pudingovým krémom. Nakoniec potrieme vrch a aj boky torty. Všetko bohato ozdobíme pomrvenými "zbytkami" upečeného lístkového cesta a odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny. Odporúčam aj na noc. No a môžeme ozdobiť a zároveň podávať s čerstvými jahodami.

    Rýchla Napoleonova torta - obrázok 5
  6. 6

    Niekto si povie..." Veď ako krémeš.." A veď prečo nie aj takto v novom šate... Kto má chuť na poctivý žĺtkový pudingový krém, určite to chuti len prospeje...Tak "Česť práci!"

    Rýchla Napoleonova torta - obrázok 6
  7. 7

    V reze

    Rýchla Napoleonova torta - obrázok 7

Diskusia k receptu

siisa
Zaujímavý recept. Ako rýchlo upiecť jednoduchú tortu :) Na pohľad veľmi efektné . Super ! 5*
slavka2012
Máš ju pekný. Pre zaujímavosť: Torta Napoleon bola podľa autorky knihy Umenie sovietskej kuchyne rozšíreným a obľúbeným dezertom v bývalom ZSSR. Ešte aj dnes predávajú v zahraničí v ruských obchodoch hotové lístkového korpusy s návodom na plnku na obale.
1x radost
torticka
Slavka, cest aj Tvojej statocnej praci. Krasna torticka a isto aj chutna. Krasny, slnecny zvysok dna praje.
1x zahra
haji
Nádherná fota, ráda bych ochutnala, jsi šikulka!!
dosa
paci sa mi, super napad! ... isto urobim
babav
Vyborny recept ! Velmi efektívna verzia klasického zakuska .5*>
1x abul
archaa
Ďakujem vám všetkým za vaše milé komentáre a hodnotenia!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia