Foto: tinna333
Tento recept nie je moj, nasla som ho na stranke mimibazar recepty je od sylvia r. ale ja som si ho upravila podla seba Zobraziť celý popisTento recept nie je moj, nasla som ho na stranke mimibazar recepty je od sylvia r. ale ja som si ho upravila podla seba takze tu je moja verzia :)
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na plech si dame papier na pecenie, na to si postruhame osupane jablka - podla velkosti plechu ja mam 30 x 45 cm a bolo treba 6 stredne velkych jablk - tak aby jablka boli v tenkej vrstve rozlozene na celom plechu. Na jablka posypeme krystal cukor - podla toho ake sladke mate radi ja som odhadom dala asi 70g. Dalej posypeme skoricou alebo skoricovym cukrom a orechami - mozu byt mlete alebo podrvene na vacsie kusky.
-
2
Cesto: 4 vajicka si miesame mixerom spolu s praskovym cukrom (150g) - pridame vlaznu prevarenu vodu (1dcl) a muku (150g). (upravte si mnozstvo ak mate vacsi plech - cesto ma byt len tenucka vrstva nad jablkami cize ho netreba vela).
-
3
Raz som uz spominala ze som chocoholic takze ja vsade kde sa da pridavam cokoladu alebo kakao takze som na vrch cesta este postruhala 50g mliecnej cokolady - nie je to vobec nutne cize tento krok mozete vynechat.
-
4
Pecieme v rure cca 20 min na 200 stupnov. (v povodnom recepte bolo 220 stupnov 8 min. ale to sa mi nejak nezdalo takze som dala len 200 a pieklo sa skoro 20 min. a cesticko aj jablka boli fajnove takze to nabuduce ani menit nebudem)
-
5
Na vrch cesta si polozime dalsi papier na pecenie a nejaku tvrdu podlozku alebo dalsi plech a sup otocime tak aby sme mali jablka na vrchu - vrchny papier stiahneme. Robte to este ked je cesto horuce potom by sa mohlo lamat.
-
6
Pomocou papiera ktory mame na spodku si zrolujeme cesto na roladu a nechame vychladnut - najhorsie je to cakanie!! uz sa nam zbiehali slinky ale este to chcelo dokoncit. Ak vsak nechcete uz nic dokoncovat mozete hned krajat a papat - ak nie tak - Po vychladnuti si roladu z vrchu a stran natrieme nutellou a na vrch si posypeme oriesky alebo ja som este posypala kakaom. Rozmysla som aj nad kombinaciou dzemu a na vrch postruhana cokolada - moznosti je veeela ale u nas vyhrala nutela s kakaom :)
Diskusia k receptu