Rýchla jablková obrátená roláda

tinna333 - fotkatinna333, 1. júna 2012
Rýchla jablková obrátená roláda
Foto: tinna333

Tento recept nie je moj, nasla som ho na stranke mimibazar recepty je od sylvia r. ale ja som si ho upravila podla seba Zobraziť celý popisTento recept nie je moj, nasla som ho na stranke mimibazar recepty je od sylvia r. ale ja som si ho upravila podla seba takze tu je moja verzia :)

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

5-6 kusov
cca 100 g
150 g
150 g
4 kusy
1 dcl
nie je nutne:




Postup

  1. 1

    Na plech si dame papier na pecenie, na to si postruhame osupane jablka - podla velkosti plechu ja mam 30 x 45 cm a bolo treba 6 stredne velkych jablk - tak aby jablka boli v tenkej vrstve rozlozene na celom plechu. Na jablka posypeme krystal cukor - podla toho ake sladke mate radi ja som odhadom dala asi 70g. Dalej posypeme skoricou alebo skoricovym cukrom a orechami - mozu byt mlete alebo podrvene na vacsie kusky.

    Rýchla jablková obrátená roláda - obrázok 1
  2. 2

    Cesto: 4 vajicka si miesame mixerom spolu s praskovym cukrom (150g) - pridame vlaznu prevarenu vodu (1dcl) a muku (150g). (upravte si mnozstvo ak mate vacsi plech - cesto ma byt len tenucka vrstva nad jablkami cize ho netreba vela).

    Rýchla jablková obrátená roláda - obrázok 2
  3. 3

    Raz som uz spominala ze som chocoholic takze ja vsade kde sa da pridavam cokoladu alebo kakao takze som na vrch cesta este postruhala 50g mliecnej cokolady - nie je to vobec nutne cize tento krok mozete vynechat.

    Rýchla jablková obrátená roláda - obrázok 3
  4. 4

    Pecieme v rure cca 20 min na 200 stupnov. (v povodnom recepte bolo 220 stupnov 8 min. ale to sa mi nejak nezdalo takze som dala len 200 a pieklo sa skoro 20 min. a cesticko aj jablka boli fajnove takze to nabuduce ani menit nebudem)

    Rýchla jablková obrátená roláda - obrázok 4
  5. 5

    Na vrch cesta si polozime dalsi papier na pecenie a nejaku tvrdu podlozku alebo dalsi plech a sup otocime tak aby sme mali jablka na vrchu - vrchny papier stiahneme. Robte to este ked je cesto horuce potom by sa mohlo lamat.

    Rýchla jablková obrátená roláda - obrázok 5
  6. 6

    Pomocou papiera ktory mame na spodku si zrolujeme cesto na roladu a nechame vychladnut - najhorsie je to cakanie!! uz sa nam zbiehali slinky ale este to chcelo dokoncit. Ak vsak nechcete uz nic dokoncovat mozete hned krajat a papat - ak nie tak - Po vychladnuti si roladu z vrchu a stran natrieme nutellou a na vrch si posypeme oriesky alebo ja som este posypala kakaom. Rozmysla som aj nad kombinaciou dzemu a na vrch postruhana cokolada - moznosti je veeela ale u nas vyhrala nutela s kakaom :)

    Rýchla jablková obrátená roláda - obrázok 6

Diskusia k receptu

marijanka712
počula som o tomto postupe, ale nevyskúšala som iste chutí znamenito a je rýchlo urobená skvelá roláda
havino
tak tento obratený jablčník robievam často,ale nikdy ma nenapadlo ho stočiť do rolády, nikdy, tiež ho , ako celok polievam čokoládou, ukladám, super nápad
valeri
Tak tento recept nemá chybu, ukladám, a možno aj zajtra upečiem.
cica2
krásna roláda a jablková, je chuťovo výborná :-)
duronka
doteraz som to piekla len ako obrátený koláč a už to budem robit len ako roládu,super nápad
tinna333
ano moj manzel zboznuje obrateny kolac takze sa u nas piekol asi najcastejsie ale mne nejak nebral - pre mna vela jablk a to ja nejak v kolacoch nemusim takze toto je taky kompromis pre nas obidvoch :)
haanca
Dnes som ju piekla, postup je jednoduchy, takze to nezabralo vela casu :) Avsak cesto som si predstavovala viac piskotove, trosku mi pripadalo ako surove, ale asi je to len nezvyk. Kolacik chutil.
helaxa
ďakujem za recept, dobre sa to robilo, mala som trocha obavu, či sa to bude dať zatočiť, ale bez problémov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia