Piškótová roláda
Rýchla bezlepková piškótová roláda
Autor receptu: novalim
Máte len pol hodinu času a potrebujete niečo upiecť? Overené, fungujúce, bezlepkové
a veľmi dobré? Tak ste na správnej adrese. Dnes je na
pláne rýchla bezlepková piškótová roláda.
Základom je ingrediencia, ktorá nič nestojí – vzduch. Všetky prísady treba riadne
vymiešať, čím sa do nich všľahá vzduch. Ten je potom
zodpovedný za výsledok – mäkučká piškóta.
12 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 170 °C |
Postup
- V mise vyšľaháme žĺtky a práškový cukor do nadýchanej bledej peny. Pridáme postrúhanú citrónovú kôru a zamiešame. V druhej mise vyšľaháme bielky s 30 g kryštálového cukru do tuha. Potom obe zmesi veľmi jemne zmiešame. Snažíme sa udržať čo najviac nadýchaného objemu, ale je dôležité obe zložky riadne zamiešať.
- Napokon pridáme v troch várkach Promix PK špeciál múku, ktorú preosievame na vaječnú zmes a potom ju gumenou varechou veľmi zľahka primiešavame. Ideálne robíme veľké oblúky varechou tak, aby sme premiešali aj usadené múku na dne misy.
- Hotovú zmes vylejeme na plech potretý tenkou vrstvou oleja, na ktorý sme uhladili papier na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov asi 15 minút. Hotové cesto je na dotyk mäkké a pružné. Vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť, stiahneme papier na pečenie, naplníme lekvárom a opatrne zrolujeme. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.