Rybacie karbonátky

Autor receptu: libusa57

Snažim sa aby moje recepty boli zdraviu prospešné ale zároven chutné.Co sa tyka tej zdravej casti,inšpirujem sa z roznych knih o zdravom stravovani.Chute uz potom vytváram sama,podla domácich jedál ale inak.Tak vznikol aj tento recept.Je velmi chutný a tiež zdraviu prospešný

4-5
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rybacie maso zomeleme spolu zo zelerom(nakrajanym na drobno) na masinky za maso alebo zeler postruhame na struhadle zvlast
  2. .Pridame sol,cierne mlete korenie,pretlaceny cesnak ktory poprazime spolu s cibulkou,mandle,zeleninovu koreniacu zmes ,kurkumu,vajce a mozeme pridat aj trochu olivoveho oleju.
  3. Dobre premiasame a nechame v chladnicky odstat aspon hodinu. Pred vyprazanim znovu premiesame ,naolejujeme si ruky a vytvarame karbonatky ktore opekame na rozpalenom olivovom oleji,no vzapeti teplotu znizime na polku.
  4. Servirujeme na tacku a kuchynskymi obruskami pozbierame zbytocny olej.Podavame s cerstvym salatom a kto chce moze si dat aj prilohu zo zemiakov alebo ryzu.