Rybacie karbonátky
Autor receptu: libusa57
Snažim sa aby moje recepty boli zdraviu prospešné ale zároven chutné.Co sa tyka tej
zdravej casti,inšpirujem sa z roznych knih o zdravom stravovani.Chute uz potom vytváram
sama,podla domácich jedál ale inak.Tak vznikol aj tento recept.Je velmi chutný a tiež
zdraviu prospešný
4-5 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybacie maso zomeleme spolu zo zelerom(nakrajanym na drobno) na masinky za maso alebo zeler postruhame na struhadle zvlast
- .Pridame sol,cierne mlete korenie,pretlaceny cesnak ktory poprazime spolu s cibulkou,mandle,zeleninovu koreniacu zmes ,kurkumu,vajce a mozeme pridat aj trochu olivoveho oleju.
- Dobre premiasame a nechame v chladnicky odstat aspon hodinu.
Pred vyprazanim znovu premiesame ,naolejujeme si ruky a vytvarame karbonatky ktore opekame na rozpalenom olivovom oleji,no vzapeti teplotu znizime na polku.
- Servirujeme na tacku a kuchynskymi obruskami pozbierame zbytocny olej.Podavame s cerstvym salatom a kto chce moze si dat aj prilohu zo zemiakov alebo ryzu.