Rybacia roláda s lososom a pomarančovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 24. júla 2009

Suroviny

150 g
20 g
50 ml
1 ks
200 ml
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rybie filé položíme plátok nepravého lososa a 2 olivy. Filé stočíme do rolky, spevníme špáradlom, posolíme a posypeme rybacím korením. Takto pripravené rybie filé opečieme.

  2. 2

    Omáčka: dáme variť pomarančový džús, pridáme cukor, nastrúhanú pomarančovú kôru a pomarančový likér. Privedieme do varu.

  3. 3

    Šťavu zahustíme solamylom a rozmiešame v troche vody. Na záver pridáme na zjemnenie smotanu a maslo.

  4. 4

    Omáčka je krémovej konzistencie a nie je príliš hustá. Rolku rozkrájame na kolieska tak, aby vynikla mozaika, a kladieme na omáčku.

  5. 5

    Podávame so zemiakovými kroketami.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Pečené, 50 špecialít z rýb

Diskusia k receptu