Ružičky z nepravého marcipánu

julica - fotkajulica, 13. augusta 2011
Ružičky z nepravého marcipánu
Foto: julica

Vlastnoručne vyrobené je vždy krajšie ako kúpené. Trošku odlišný spôsob spracovania "marcipánovej" hmoty sa odvďačí pôsobivou krehkosťou ružičiek. Tieto som vyrobila svojej sestre na Zobraziť celý popisVlastnoručne vyrobené je vždy krajšie ako kúpené. Trošku odlišný spôsob spracovania "marcipánovej" hmoty sa odvďačí pôsobivou krehkosťou ružičiek. Tieto som vyrobila svojej sestre na tú svadobnú...

180 minút
príprava

Suroviny

1  z menšieho vajíčka
7 PL
6 PL




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: igelitové vrecká, valček na cesto, polievková lyžica, špáradlá, sitko. Do misy preosejeme cukor a plnotučné sušené mlieko, potom preložíme do igelitového vrecka a pridáme menší bielok. Vrecko trochu zauzlíme a hnetieme v dlaniach, až kým nevypracujeme hmotu podobnú plastelíne, ktorá sa odliepa od stien vrecka. Niekedy sa stane, že treba pridať viac mlieka. Do vyhnietenej zmesi pridáme trošku farbiva, netreba to preháňať, aby výsledná farba nepôsobila neprirodzene. Hnetieme v dlani, až kým sa zrnká nerozpustia.

  2. 2

    No a teraz k technológii :). Zo spracovanej hmoty uždibujeme guľôčky vo veľkosti malých hráškov a kladieme na rozstrihnutý mikroténový sáčok (potravinárska fólia sa krčí).

    Ružičky z nepravého marcipánu - obrázok 2
  3. 3

    Prekryjeme ich voľnou časťou igelitu, pritlačíme a lyžicou ich roztláčame na lupienky. Najlepšie to ide tou vypuklou časťou, len smelo do toho, chceme mať tenučké lupienky.

    Ružičky z nepravého marcipánu - obrázok 3
  4. 4

    Špáradlo obalíme trošku hmoty, vyrobíme tak púčik, na ktorý postupne naliepame lupienky.

    Ružičky z nepravého marcipánu - obrázok 4
  5. 5

    S lupienkami sa dobre pracuje. Ružičky nechávame zaschnúť zapichnuté v otočenom sitku.

    Ružičky z nepravého marcipánu - obrázok 5
  6. 6

    Do časti hmoty sme vmiešali trochu zelenej a modrej farby, z nej robíme lístočky. Tie sa snažíme ukladať na podnos cez hrubšie fixky, aby boli zvlnené. Niektoré naliepam rovno k ružičkám, tieto menšie púčiky vyzerajú tak nežne.

    Ružičky z nepravého marcipánu - obrázok 6
  7. 7

    Aj takto im to pristane :)

    Ružičky z nepravého marcipánu - obrázok 7
  8. 8

    Nech sa páči, tu máte návod ako na dlani :) Len smelo.

    Ružičky z nepravého marcipánu - obrázok 8

Diskusia k receptu

hubata
Jááj, aké krásne !
Ty si ale šikovná, ja si to aj uložím, ale nemám odvahu sa to naučiť. Myslíš že aj taká drevená ako ja sa to môže naučiť? Si veľmi šikovná.
3sandra3
krásne ružičky,,, musím ich aj ja vyskúšať, len neviem, či sa mi to podarí
bobarka
Julica, máš veľmi šikovné ruky ! Nech Ti ešte dlho slúžia! Obdivujem!!!!
mama2
co povedat jednoducho kraaaaasne sikovne ruky

zdezda
jééééj, to sa mi páči, krásne, nežné ružičky a ten spôsob vypracovania hmoty ma zaujal najviac, musím si to aj ja vyskúšať:-)
evusik
príprava hmoty je fakt zaujímavá a ružičky krásne, si šikula :-)
tothka
S takouto technikou som ešte ružičky nevyskúšala, ale páči sa mi, je to jednoduché a efektné, ukladám si
sovka62
Už som to skúšala, výsledok bol veeeeľmi odlišný od tých tvojich, hoci tak ako si to popísala a pofotila to vyzerá jednoducho. Asi mi chýba tvoja zručnosť. Ale receptík odkladám a ešte vyskúšam, raz sa to predsa poddať musí, či nie?
ancicka
Ked mi treba tak si aj ja vyrobím ružičky.Tie tvoje sú parádne!,šikulka!
violetacamorova
Sú krásne a jemné krehučké, také som snáď ešte ani nevidela, ja som zatiaľ nevyrobila žiadnu ružičku, keď som robievala torty, chodila som na ne ku kamarátke a tá ich robila zo želé cukríkov, boli veľmi chutné a bola bitka komu sa z nich z torty ujde najviac.
ola111
To je krása,ty si ale velká šikovnica...
danculka
Volakedy sa ružičky robili presne takto,vtedy marcipánivá hmota nebola,moja maminka pekávala na svadby a tiež sa u nás robily torty,pamätám si na to,že som z tejto hmoty už robila,ale ten spôsob prípravy vyskúšam,super a máš ich peknučké
babkamt
Ešte som si nikdy netrúfla na takéto ružičky,sú krásne,ukladám do kk,hádam sa raz odhodlám a pokúsim sa ich spraviť.
cica2
1***** dokonalé, si velmi šikovná! A tvojej sestre gratulujem, nech sú stále šťastní!!!:)))
hubarka35
nádhera-pekný fotopostup-podla toho to už zvládnem snád aj ja,ja som ich mala vždy také hrubšie tie lístočky ruží....a dá sa to lahko po zaschnutí stiahnut zo špáradla?
julica
Ajajáj, ďakujem vám pekne, veď sa až pýrim :) Nie som ja vôbec talent na ručné práce, takže to naozaj nemôže byť až také ťažké, len sa netreba báť. Tento spôsob je fakt lepší ako vykrajovanie, len treba skúsiť. @hubarka , práveže nechávam aj špáradlo, využijeme ho pri zapichovaní do torty. @cica , ďakujem a gratuláciu pretlmočím :)
marcy
nádherné tvary :-DDDD,namiešané smotanovo-ružovo-zelenkavé lupienky by som potrebovala,ďakujem za príspevok
betka11
Sú prekrásne, aj Kulla ti môže závidieť ten odtieň ružovej farby
marijanka712
sú krásne práve včera so robila z marcipánovej hmoty ale spôsob lupienkov bol iný vykrajovala som si s obrúčkou kružky a tak isto spájala výsledok je ten istý, ale ocenujem u teba tu perfektnú hmotu a dokonalý popis práce čo je pre nás podstatný . Na prvý šup sa ani mne nedarilo treba skúšať o čo menšie ružičky o to väčšiu zručnosť k tomu treba si šikulka ukladám a skúsim aj tento postup ešte sa spýtam ake sušené mlieko používaš???
marijanka712
ja som na farbu použila trocha cviklovej šťavy / zo surovej cvikle/ , ale skutočne opatrene treba dať do menšieho kúska a postupne pridávať hmotu podla odtienu aky potrebujete
lacimaci62
No je to nádhera ako muž by som to asi nezvládol ženská rúčka je predsa len jemnejšia.Gratulujem marijanke je šikovná
julica
:) dakujem pekne, az taka mimoriadna nie, nemam vela trpezlivosti.
garanco
V sobotu som sa do tých mojich pustila, neboli až také krásne a nebolo ich až tak veľa, ale veľmi som sa tešila, že som to zvládla, dostala som aj pochvalu od hostí. Tak Ti milá @julica , veľmi pekne ďakujem za vynikajúci popis pracovného postupu!
okinawa
zaujimave.........minule som skusala urobit tortovyt potah z falosneho marcipanu a vobec sa mi to nepodarilo a tak to slo vsetko rovno do kosa.......tieto tvoje suroviny sa mi pacia ale mi povedz, ci je to aj jedle..........ak ano, tak kolko dni to vydrzi...........a tiez mi napis, ci si z tej hmoty skusala vyrobit aj nejake figurky....
julica
Je to jedle, chut je mliecna, bielko stvrdne, nik sa nim zatial neotravil zuzlali ich najma deti. Figurky som robit neskusala, urcite to pojde. Nie ej za co, nech sa paci, prosim, dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia