Ružičky z nepravého marcipánu

Autor receptu: julica

Vlastnoručne vyrobené je vždy krajšie ako kúpené. Trošku odlišný spôsob spracovania "marcipánovej" hmoty sa odvďačí pôsobivou krehkosťou ružičiek. Tieto som vyrobila svojej sestre na tú svadobnú...

180 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme: igelitové vrecká, valček na cesto, polievková lyžica, špáradlá, sitko. Do misy preosejeme cukor a plnotučné sušené mlieko, potom preložíme do igelitového vrecka a pridáme menší bielok. Vrecko trochu zauzlíme a hnetieme v dlaniach, až kým nevypracujeme hmotu podobnú plastelíne, ktorá sa odliepa od stien vrecka. Niekedy sa stane, že treba pridať viac mlieka. Do vyhnietenej zmesi pridáme trošku farbiva, netreba to preháňať, aby výsledná farba nepôsobila neprirodzene. Hnetieme v dlani, až kým sa zrnká nerozpustia.
  2. No a teraz k technológii :). Zo spracovanej hmoty uždibujeme guľôčky vo veľkosti malých hráškov a kladieme na rozstrihnutý mikroténový sáčok (potravinárska fólia sa krčí).
  3. Prekryjeme ich voľnou časťou igelitu, pritlačíme a lyžicou ich roztláčame na lupienky. Najlepšie to ide tou vypuklou časťou, len smelo do toho, chceme mať tenučké lupienky.
  4. Špáradlo obalíme trošku hmoty, vyrobíme tak púčik, na ktorý postupne naliepame lupienky.
  5. S lupienkami sa dobre pracuje. Ružičky nechávame zaschnúť zapichnuté v otočenom sitku.
  6. Do časti hmoty sme vmiešali trochu zelenej a modrej farby, z nej robíme lístočky. Tie sa snažíme ukladať na podnos cez hrubšie fixky, aby boli zvlnené. Niektoré naliepam rovno k ružičkám, tieto menšie púčiky vyzerajú tak nežne.
  7. Aj takto im to pristane :)
  8. Nech sa páči, tu máte návod ako na dlani :) Len smelo.