Rusle (fotorecept)

Autor receptu: paulapa

Keď sú prebytky, treba ich zužitkovať....

30 minút
príprava
15 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Rusle sa robia s veľkých uhoriek, ktoré už nikto nechce ani na šalát... Uhorky očistíme, pozdĺžne prekrojíme, stred vyberieme lyžicou. Očistenú uhorku nakrájame na pásiky, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu
  2. Uvaríme si nálev. U nás sa robil odjakživa tento nálev na uhorky aj červenú repu a rôzne miešané zeleninové šaláty. Je výborná sladko-kyselkavý, taký akurát
  3. Horúcim nálevom zalejeme uhorky a necháme vychladnúť toľko aby sme mohli rukou naplniť poháre a neobarili sa pri tom, čiže asi 5 minút.
  4. Rusle zmäknú a my ich môžeme plniť do pohárov.
  5. Sterilizujeme na 80°C 15 minút. Vyberieme z hrnca, otočíme viečkom dole, zakryjeme dekou a necháme tak až do úplného vychladnutia, prípadne aj dlhšie :-)
  6. Potom už len uložíme do komory a tešíme sa ako si v zime pochutíme
  7. Keďže mi ostal nálev tak som zavarila aj jeden pohárik baraních rohov celých a jeden pohárik šalát z baraních rohov, cibule a feferónky