Rusle (fotorecept)
Autor receptu: paulapa
Keď sú prebytky, treba ich zužitkovať....
30 minút príprava |
15 minút na 80 °C |
Postup
- Rusle sa robia s veľkých uhoriek, ktoré už nikto nechce ani na šalát... Uhorky očistíme, pozdĺžne prekrojíme, stred vyberieme lyžicou. Očistenú uhorku nakrájame na pásiky, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu
- Uvaríme si nálev. U nás sa robil odjakživa tento nálev na uhorky aj červenú repu a rôzne miešané zeleninové šaláty. Je výborná sladko-kyselkavý, taký akurát
- Horúcim nálevom zalejeme uhorky a necháme vychladnúť toľko aby sme mohli rukou naplniť poháre a neobarili sa pri tom, čiže asi 5 minút.
- Rusle zmäknú a my ich môžeme plniť do pohárov.
- Sterilizujeme na 80°C 15 minút. Vyberieme z hrnca, otočíme viečkom dole, zakryjeme dekou a necháme tak až do úplného vychladnutia, prípadne aj dlhšie :-)
- Potom už len uložíme do komory a tešíme sa ako si v zime pochutíme
- Keďže mi ostal nálev tak som zavarila aj jeden pohárik baraních rohov celých a jeden pohárik šalát z baraních rohov, cibule a feferónky