Ruské pirogi č.2 (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Konečne slnko nepáli a tak som pokračovala v mojom poslednom recepte.....

2 hod. minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Ruský internet núka veľa podôb z kysnutého cesta a teraz som si vybrala kvet. Potrebujem 4 ks asi rovnaké kruhy,ktoré som potrela maslom,posypala trstinovým cukrom a škoricou.Postupne som ich kládla na seba.
  2. Štvrtý kruh ostane nepotretý,vyznačila som si stred malým pohárikom a odtiaľ som krájala cesto tak,že vzniklo 16 kúskov.Stred ostane neporušený.Potom chytím vždy dva konce a vytáčam od stredu von a dvakrát zatočím.
  3. Keď mám všetko otočené,znova každý z ôsmych lupienkov otočím.Medzitým cesto sa prispôsobí a ide to ľahšie,ako hneď zatáčať trikrát.Konce spojím...
  4. a hotovo.Zapnem rúru asi na 200°C,kým sa zohreje,ešte trocha podkysne.Natriem rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka,stred posypem cukrom a po upečení úvodný kvietok je hotový.
  5. Obed bol navarený,mala som trocha času,tak som odkukala z ruského internetu vytvarovať srdiečko.Potrebujem vyvaľkať kruh,potrieť maslom,posypať cukrom a makom a zrolovať.Potom prehnem na polovicu,trocha sploštím,zasa prekrojím a rozrezané konce spojím do tvaru srdca.Pridala som upečené k úvodnej fotke.
  6. Zaujal ma aj vtáčik,možná bude niekto inšpirovať deti - hrou k pečeniu :-) . To sa vytvorí valček a v strede sa urobí uzol. Jeden koniec sploštím,nožom naznačím pierka a na druhý koniec vtlačím oči z čierneho korenia,vyformujem zobák,nožnicami koniec prestrihnem a hotovo.
  7. Skúšala som slona,ale ten sa mi nepodaril a preto ho pridávam na zábavu.Zasa potrebujem kruh,potriem maslom,posypem cukrom a makom a prehnem napoly.Podľa obrázku urobím dva rezy
  8. a pokračujem tým,že horné konce spojím na vrchu,tým sa vytvorí hlava,stred prehnem na vrch.....asi som si zle zapamätala,lebo vyšiel dosť nepodarok :-))) Na internet som nemala čas,cesto kyslo.....
  9. A posledný koláčik bol jablkovo-lekvárový
  10. konce sa prevlečú a hotovo.
  11. Predchádzajúci recept pripomeniem týmto obrázkom a možná,že niekoho recept zaujme. Tak veľa chuti do práce a krásny zvyšok víkendu :-)))
  12. A to je už ozaj posledná ukážka,lebo je to horšie,ako telenovela :-)))