Roztrasená torta (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Tu je moja rýchlovka ku kávičke.

Postup

  1. Tu sú suroviny
  2. Tento koláčik robíme v troch krokoch. 1krok: Rozšľaháme si vajíčka pridáme vanilkový a práškový cukor šľaháme pokiaľ nemáme žiadne hrčky, potom pridáme kakao znovu dobre rozšľaháme. Pripravíme si želatínu ale dáme len 1,5 dcl.vody necháme asi 10 minút napučať a potom zohrejeme.Nesmie sa variť. Vlažnú želatínu vylejeme k pripravenej hmoty dobre premiešame a vylejeme do tortovej formi. V mojom prípade priemer 24 cm. Zabudla som postup fotiť tak tu už je pripravená hmota vo forme a šup do chladničky aby dobre stuhla.
  3. 2.krok: Keď je 1.vrstva dobre stuhnutá pripravíme si druhú vrstvu. Kyslú smotanu dobre rozmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Taktiež si pripravíme želatínu tiež len 1,5,dcl.vody a vylejeme ju na pripravenú tmavú hmotu a taktiež necháme v chladničke stuhnúť.
  4. 3.krok: No a na koniec si podľa návodu pripravíme ovocnú želatínu a keď je druhá vrstva dobre stuhnutá trochu vychladnutú tretiu vrstvu vylejeme na ňu a necháme znovu stuhnúť.
  5. No a hotovo beriem ju k synovi ideme na návštevu. Je to naozaj veľmi jednoduché a rýchle,želatína dobre tuhne ja som do dvoch vrstiev dala ako ste videli na obrázku plátkovú. Ak nezabudnem odfotím aj v reze a pridám foto.
  6. Sľúbila som tortu v reze tak tu je.