Roztrasená torta (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Tu je moja rýchlovka ku kávičke.
Postup
- Tu sú suroviny
- Tento koláčik robíme v troch krokoch.
1krok:
Rozšľaháme si vajíčka pridáme vanilkový a práškový cukor šľaháme pokiaľ nemáme žiadne hrčky, potom pridáme kakao znovu dobre rozšľaháme.
Pripravíme si želatínu ale dáme len 1,5 dcl.vody necháme asi 10 minút napučať a potom zohrejeme.Nesmie sa variť. Vlažnú želatínu vylejeme k pripravenej hmoty dobre premiešame a vylejeme do tortovej formi.
V mojom prípade priemer 24 cm.
Zabudla som postup fotiť tak tu už je pripravená hmota vo forme a šup do chladničky aby dobre stuhla.
- 2.krok:
Keď je 1.vrstva dobre stuhnutá pripravíme si druhú vrstvu.
Kyslú smotanu dobre rozmiešame s vanilkovým a práškovým cukrom.
Taktiež si pripravíme želatínu tiež len 1,5,dcl.vody a vylejeme ju na pripravenú tmavú hmotu a taktiež necháme v chladničke stuhnúť.
- 3.krok:
No a na koniec si podľa návodu pripravíme ovocnú želatínu a keď je druhá vrstva dobre stuhnutá trochu vychladnutú tretiu vrstvu vylejeme na ňu a necháme znovu stuhnúť.
- No a hotovo beriem ju k synovi ideme na návštevu.
Je to naozaj veľmi jednoduché a rýchle,želatína dobre tuhne ja som do dvoch vrstiev dala ako ste videli na obrázku plátkovú.
Ak nezabudnem odfotím aj v reze a pridám foto.
- Sľúbila som tortu v reze tak tu je.