Rožteky z formičky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Veľkonočné pečenie.

40-50
porcií
15 minút
príprava
8-10 minút
na 160 °C

Postup

  1. Z uvedených surovín zahnetieme cesto.
  2. Do formičiek vtláčame kúsok cesta,tak aby bola priehlbinka .
  3. Takto naplnené na plechu upečieme.
  4. Upečené naplníme uvarenou plnkou.Plnka:z mlieka,múky a vanilínového cukru uvaríme hustú kašu.Dáme ju vychladnúť za občasného premiešania.Maslo vymiešame s pr.cukrom,pridáme do vychladnutej kaše a dobré vymiešame.Rošteky spájame s krémom .
  5. Konce roštekov máčame v roztopenej čokoláde.Necháme na papieri stuhnúť.
  6. Ja si čokoládu pripravujem takto v mištičke na fondue.