Rozstrelené španielske vtáčiky

monciq - fotkamonciq, 29. augusta 2011
Rozstrelené španielske vtáčiky
Foto: monciq
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na plátky osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a orestujeme na prudkom ohni na opraženej cibuľke. Keď je orestované prídáme na kúsky nakrájané uhorky, uvarené vajcia (ja som vajcia nedávala, skúsila som pridať mrkvičku), slaninu. Zalejeme vodou tak aby bolo všetko zakryté. Pridáme bujón a lyžičku horčice. Necháme variť kým mäso nemáme mäkké. Kto chce si môže zahustiť zápražkou. Ako prílohu odporúčam ryžu, alebo hranolky. Dá sa urobiť aj z kuracieho mäsa.

  2. 2

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mám dojem, že to je Znojemské hovädzie, alebo aspoň podobné. A ak nie sú vtáčky vcelku, môžu byť aj postrielané, aj tie budú chutné.
bimka
...dorbý názov, oni sú skôr postrieľané...ale aj tak to môže byť, páči sa mi...
katkaszaboova
Tiež robím podobne! Večne sa mi vtáčiky rozpadávali, tak som si uľahčila prácu a všetky prísady pokrájala a hodila do hrnca. Chuť je tá istá a len príprava trvá kratšie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia