Rozprávkové lízanky
Ivan Klčovský
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 4. júna 2014
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 4. júna 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
25 ks
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Piškóta: | |
3 ks |
|
štipka |
|
80 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
Krém: | |
80 g |
|
70 g |
|
160 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
100 g |
|
2 PL |
|
Na ozdobenie: | |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, potom pridáme žĺtky, premiešame, nakoniec primiešame múku. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C dozlata. Hotovú piškótu po vychladnutí rozmrvíme.
- 2
Do rozmrvenej piškóty pridáme maslo, práškový cukor, Lučinu a ovocný sirup. Premiešame a rozdelíme na polovice. Do jednej pridáme 2 PL kakaa a premiešame. Z pripravených hmôt vytvarujeme guľôčky, ktoré napichneme na špajdle.
- 3
Vo vodnom kúpeli osobitne roztopíme bielu a mliečnu čokoládu, do ktorých namáčame guľôčky na špajdliach. Nakoniec lízanky vyváľame vo farebnej drvine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu