Rozprávkové lízanky

Ivan Klčovský
šé̀fkuchár wellness hotela Chopok v Demänovskej Doline, 4. júna 2014
Rozprávkové lízanky
Foto: Pravda - Robert Hüttner
25 ks
porcií
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Piškóta:
3 ks
štipka
80 g
100 g
2 PL
z 1/2 citróna
Krém:
80 g
70 g
160 g
2 PL
100 g
100 g
2 PL
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom, potom pridáme žĺtky, premiešame, nakoniec primiešame múku. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 °C dozlata. Hotovú piškótu po vychladnutí rozmrvíme.

  2. 2

    Do rozmrvenej piškóty pridáme maslo, práškový cukor, Lučinu a ovocný sirup. Premiešame a rozdelíme na polovice. Do jednej pridáme 2 PL kakaa a premiešame. Z pripravených hmôt vytvarujeme guľôčky, ktoré napichneme na špajdle.

  3. 3

    Vo vodnom kúpeli osobitne roztopíme bielu a mliečnu čokoládu, do ktorých namáčame guľôčky na špajdliach. Nakoniec lízanky vyváľame vo farebnej drvine.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia