Foto: stacy77777
Trocha podobný recept môjmu predchádzajúcemu,karamelové salko a úžasná poleva z javorového sirupu,masla a škorice,ktorú sme si zamilovali z receptu od Palokuchki na Monkey bread, Zobraziť celý popisTrocha podobný recept môjmu predchádzajúcemu,karamelové salko a úžasná poleva z javorového sirupu,masla a škorice,ktorú sme si zamilovali z receptu od Palokuchki na Monkey bread, http://varecha.pravda.sk/recepty/babovka-so-skoricovym-sirupom-monkey-bread-f/28534-recept.html.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Necháme vykysnúť kvások z droždia,cukru a mlieka,zamiesime cesto, rozdelíme na polovicu, do jednej časti vmiesime kakao.Necháme vykysnúť na teplom mieste.
-
2
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, najskôr kakaové,potrieme karamelovým salkom a posypeme sekanými orechami.
-
3
Priložíme rozvaľkané svetlé cesto,potrieme roztopeným maslom,do ktorého sme dali javorový sirup a škoricu. Znova posypeme sekanými orechami a zvinieme.
-
4
Zvinuté cesto rozkrájame na malé roládky široké asi 3cm.
-
5
Poukladáme hustejšie na vymastený plech a polejeme zvyšnou polevou.
-
6
Pečieme najskôr 10minút na 100stupňoch, potom dopekáme do zlatista na 170stupňoch.
-
7
Vychladené roládky sa dajú pekne od seba odlupovať. Prajem dobrú chuť...
a určite aj chutný