Röstli

Autor receptu: calawen

vraj švajčiarske jedlo, ktoré ma naučil pripravovať manžel

30 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Postup

  1. zemiaky ošúpeme a na hrubo nastrúhame.
  2. Zapekaciu nádobu vymastíme olejom.
  3. Do nádoby dáme polovicu zemiakov - tak, aby zakryli dno nádoby. Posolíme. Dáme vrstvu mrazenej zeleniny - tak, aby zakryli zemiaky. Na to dáme na tenko nakrájané pásiky slaniny - tak, aby zakryli zeleninu. Na slaninu dáme na jemno nastrúhaný tvrdý syr - tak, aby zakryl slaninu. Na záver vsrtvu zemiakov - tak, aby zakryli syr.
  4. Zapekacu nádobu prykrijeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 2 hodiny. Počet porcií sa odvíja od veľkosti zapekacej nádoby.