Röstli
Autor receptu: calawen
vraj švajčiarske jedlo, ktoré ma naučil pripravovať manžel
30 minút príprava |
120 minút na 200 °C |
Postup
- zemiaky ošúpeme a na hrubo nastrúhame.
- Zapekaciu nádobu vymastíme olejom.
- Do nádoby dáme polovicu zemiakov - tak, aby zakryli dno nádoby. Posolíme. Dáme vrstvu mrazenej zeleniny - tak, aby zakryli zemiaky. Na to dáme na tenko nakrájané pásiky slaniny - tak, aby zakryli zeleninu. Na slaninu dáme na jemno nastrúhaný tvrdý syr - tak, aby zakryl slaninu. Na záver vsrtvu zemiakov - tak, aby zakryli syr.
- Zapekacu nádobu prykrijeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 2 hodiny.
Počet porcií sa odvíja od veľkosti zapekacej nádoby.