Rösti s paštrnákovým pyré

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Paštrnák očistíme, nahrubo pokrájame, uvaríme v mlieku na miernom ohni do zmäknutia. Rozmixujeme na husté pyré (podľa potreby pridáme mlieko), dochutíme soľou a korením. Vmiešame studené maslo, aby sa zmes pekne spojila.
  2. Očistené surové zemiaky nastrúhame a osolíme. Hmotou vyložíme dno okrúhlych formičiek, do stredu dáme lyžičku pyré a vrch dorobíme opäť zo zemiakovej hmoty. Naparíme zhruba 20–25 minút alebo upečieme pri teplote 130 °C tiež zhruba 25 minút.
  3. Pred podávaním rösti osmažíme na masle, aby bol povrch chrumkavý. Podávame s hubovým gulášom alebo paprikášom.