Rösti s paštrnákovým pyré 
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	35 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Paštrnák očistíme, nahrubo pokrájame, uvaríme v mlieku na miernom ohni do zmäknutia. Rozmixujeme na husté pyré (podľa potreby pridáme mlieko), dochutíme soľou a korením. Vmiešame studené maslo, aby sa zmes pekne spojila. 
 - Očistené surové zemiaky nastrúhame a osolíme. Hmotou vyložíme dno okrúhlych formičiek, do stredu dáme lyžičku pyré a vrch dorobíme opäť zo zemiakovej hmoty. Naparíme zhruba 20–25 minút alebo upečieme pri teplote 130 °C tiež zhruba 25 minút. 
 - Pred podávaním rösti osmažíme na masle, aby bol povrch chrumkavý. Podávame s hubovým gulášom alebo paprikášom.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |