Rösti s paštrnákovým pyré
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Paštrnák očistíme, nahrubo pokrájame, uvaríme v mlieku na miernom ohni do zmäknutia. Rozmixujeme na husté pyré (podľa potreby pridáme mlieko), dochutíme soľou a korením. Vmiešame studené maslo, aby sa zmes pekne spojila.
- Očistené surové zemiaky nastrúhame a osolíme. Hmotou vyložíme dno okrúhlych formičiek, do stredu dáme lyžičku pyré a vrch dorobíme opäť zo zemiakovej hmoty. Naparíme zhruba 20–25 minút alebo upečieme pri teplote 130 °C tiež zhruba 25 minút.
- Pred podávaním rösti osmažíme na masle, aby bol povrch chrumkavý. Podávame s hubovým gulášom alebo paprikášom.
|