Roštenka s bryndzovo-šampiňónovou hriankou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z vysokej hovädzej roštenky nakrájame štyri stejky, osolíme, okoreníme ich z oboch strán a naložíme do panenského olivového oleja na 10 minút.
  2. Stejky grilujeme na rozpálenom grile asi 3 minúty z každej strany. Mäso po ugrilovaní necháme na tanieri odležať zakryté alobalom 3 až 5 minút.
  3. Hrianka: Z jednej strany opečieme hriankový chlieb. Na opečenú stranu poukladáme orestované šampiňóny ochutené soľou a korením. Na ne natrieme bryndzu zmiešanú s vajíčkom a nasekaným kôprom. Položíme späť na gril a zakryté dogrilujeme. Podávame spolu so stejkom a grilovanými cherry paradajkami.