Čokoládovo-malinová roláda (bez múky)

skatulka - fotkaskatulka, 17. mája 2015
Čokoládovo-malinová roláda (bez múky)
Foto: skatulka

Výborná, ľahká a zdravá roláda so zníženým obsahom cukru. Je bez múky a tým vhodná aj pre celiatikov. Ochutnajte.

15 minút
príprava
7 minút
na 220 °C

Suroviny

6 ks
190 g
60 g
 na potretie plechu
Plnka:
250 g
100 ml
2 PL
125 g




Postup

  1. 1

    Bielky s kakaom vyšľaháme so 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny a pridávame preosiate kakao. Do tejto zmeny postupne ručne zašľaháme tuhý sneh.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli trochou masla.

  3. 3

    Pečieme na 220°C 7 minút. Cesto po upečení necháme vychladnúť na plechu. Nie je potrebné ho stáčať, ako pri klasickej roláde.

  4. 4

    Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany s cukrom a pridáme tvaroh.

  5. 5

    Vychladnuté cesto natrieme krémom a poukladáme naň čerstvé maliny. Cesto stočíme do rolády a necháme vychladnúť v chladničke.

Diskusia k receptu

dagmara1
takto podobný recept mala Alena Heribanová na svojom bloku, vyskúšala som a môžem povedať, že vynikajúci, určite je výborný aj tento Tvoj.
beatacsontosova
tak toto sa mi páči - netreba rolovať po upečení ako klasickú roládu - mne sa všetky rolády polámali práve pri rolovaní po upečení, tak som to vzdala vôbec robiť, ale túto vyskúšam.
jujoska
tiez robievam podobne rolady, idealne pre bezhriesne mlsanie :-D
kaatka
Mńamka, toto musím skúsiť :) ale najradšej z tej tvojej
sephiroth
Recept veľmy jednoduchý a chutný len neviem prečo pri rokovaní my praskala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia