Foto: skatulka
Výborná, ľahká a zdravá roláda so zníženým obsahom cukru. Je bez múky a tým vhodná aj pre celiatikov. Ochutnajte.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Bielky s kakaom vyšľaháme so 120 g cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny a pridávame preosiate kakao. Do tejto zmeny postupne ručne zašľaháme tuhý sneh.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli trochou masla.
- 3
Pečieme na 220°C 7 minút. Cesto po upečení necháme vychladnúť na plechu. Nie je potrebné ho stáčať, ako pri klasickej roláde.
- 4
Krém si pripravíme z vyšľahanej smotany s cukrom a pridáme tvaroh.
- 5
Vychladnuté cesto natrieme krémom a poukladáme naň čerstvé maliny. Cesto stočíme do rolády a necháme vychladnúť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****
A z coho je cokolada predsa s kakaa.