Malinová roláda
Roláda z BB pudingu s malinami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborná roláda, ktorá poteší celú rodinu, vhodná na oslavy, rodinné
posedenie.
22 porcií |
40-50 minút príprava |
15-17 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na cesto.
- Vajíčka, cukor kryštál vyšľaháme do hustej peny. Postupne po lyžiciach vmiešame varechou BB puding v prášku.
- Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 15-17 minút (nie dlhšie). Po upečení korpus za horúca zrolujeme a necháme vychladnúť.
- Suroviny na krém, prepláchnuté a odkvapkané maliny. Smotanu s mascarpone zašľaháme mixérom na nízkych otáčkach, postupne na najvyššom stupni vyšľaháme do hustého krému.
- Korpus opatrne rozvinieme, do 3/4 rozotrieme krém, uložíme maliny. Pomocou papiera zrolujeme a roládu preložíme na plech alebo podnos. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Nasekanú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme olivový olej, miešame do hladka.
- Kraje rolády upravíme a roládu polejeme čokoládovou polevou. Dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním nakrájame horúcim nožom, ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dobrú chuť...