Roláda Manhattan

Autor receptu: redakcia

12
porcií
15-20 minút
príprava
8 minút
na 180-190 °C

Postup

  1. Cesto: Vajca vymiešame s cukrom. Pridáme múku s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v rúre pri teplote 180 – 190 °C 7 – 8 minút.
  2. Plnka: Uvaríme mlieko s cukrom, medzitým vymiešame maizenu s troškou mlieka a vlejeme do vriaceho mlieka s cukrom. Odstavíme. Pridáme bielu čokoládu a po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme mixérom na jemný krém.
  3. Z upečeného cesta odstránime papier, natrieme naň krém a zrolujeme. Vrch rolády potrieme troškou krému a posypeme nahrubo postrúhanou bielou a tmavou čokoládou. Necháme vychladnúť a pokrájame.