Roláda Manhattan
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
15-20 minút príprava |
8 minút na 180-190 °C |
Postup- Cesto: Vajca vymiešame
s cukrom. Pridáme múku
s práškom do pečiva. Cesto
nalejeme na plech vyložený
papierom na pečenie. Pečieme
v rúre pri teplote 180 – 190 °C
7 – 8 minút.
- Plnka: Uvaríme mlieko s cukrom,
medzitým vymiešame maizenu
s troškou mlieka a vlejeme
do vriaceho mlieka s cukrom.
Odstavíme. Pridáme bielu čokoládu
a po vychladnutí pridáme
maslo a vyšľaháme mixérom na
jemný krém.
- Z upečeného cesta odstránime
papier, natrieme naň
krém a zrolujeme. Vrch rolády
potrieme troškou krému a posypeme
nahrubo postrúhanou
bielou a tmavou čokoládou.
Necháme vychladnúť a pokrájame.
|