Tento recept robím už veľa rokov a hlavne keď ideme na dovolenku. Doma napečiem a na chate si každý naplní rohlík čím mu chutí.
64
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Urobím si kvások z 2dcl mlieka, cukru a kvasnic.
- 2
Ostatne suroviny si dám do misky , pridám kvások. zamiesim vláčne cesto , ktoré nechám kysnúť asi 30 minút .
- 3
Keď mam cesto vykysnuté dám si ho na pracovnúídosku a rozdelím na 8 bochnikov. Každý potom rozvľlkám do guľata asi na 3 mm hrúbku, radielkom rozdelím na 8 trojuholníkov potriem olejom a od širšieho konca stočím do tvaru rohlika, uložím na plech a potriem olejom . Nechám 10 minút podkysnúť a pečiem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu