Rohlíky slané obložené

13juli - fotka13juli, 26. júla 2010

Tento recept robím už veľa rokov a hlavne keď ideme na dovolenku. Doma napečiem a na chate si každý naplní rohlík čím mu chutí.

64
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
2 kavove lyžičky
140 g
4 trojuholničky
40 g
6 dcl
1 a 1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Urobím si kvások z 2dcl mlieka, cukru a kvasnic.

  2. 2

    Ostatne suroviny si dám do misky , pridám kvások. zamiesim vláčne cesto , ktoré nechám kysnúť asi 30 minút .

  3. 3

    Keď mam cesto vykysnuté dám si ho na pracovnúídosku a rozdelím na 8 bochnikov. Každý potom rozvľlkám do guľata asi na 3 mm hrúbku, radielkom rozdelím na 8 trojuholníkov potriem olejom a od širšieho konca stočím do tvaru rohlika, uložím na plech a potriem olejom . Nechám 10 minút podkysnúť a pečiem.

Diskusia k receptu

evusik
aj ja si pečiem občas bagety, žemle aj rožky ale s taveným syrom som ešte neskúšala, môže to byť dobré, vyskúšam :-)
marienka44
Musim pohladat recept uverejneny v Bajecnej Zene, tam boli rozky s pridavkom tvrdeho syra do cesta. Robim podobne tymto, ale davam do cesta rozpustene maslo-na 1 kg hl. muky 150 g masla, sol, kvasok, bez vajca. Vnucata to maju radi posypane rascou, preto vrch treba potriet vajcom alebo staci len bielkom, lebo rasca, sezam by odpadla, keby boli len rozky poolejovane. Bez posypky na vrchu som este nepiekla.
evanaaa
Ježibabka, anedarilo sa ti ? Jasom roky tiež nemala odvahu na kysnuté cesto, sestra mi povedala, že to je najľahšie, čo môže byť, tak som skúsia - azatiaľ to šlo. Slané som ešte nič nerobila, ale takéto rohlíčky by som chcela skúsiť.
sovka62
Robím podobné, len miesto margarínu olej a nedávam syr. Teda dávam, ale strúhaný tvrdý navrch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia