Rohlíky slané obložené
Autor receptu: 13juli
Tento recept robím už veľa rokov a hlavne keď ideme na dovolenku. Doma napečiem a na chate si každý naplní rohlík čím mu chutí.
64 porcií |
50 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup
- Urobím si kvások z 2dcl mlieka, cukru a kvasnic.
- Ostatne suroviny si dám do misky , pridám kvások. zamiesim vláčne cesto , ktoré nechám kysnúť asi 30 minút .
- Keď mam cesto vykysnuté dám si ho na pracovnúídosku a rozdelím na 8 bochnikov. Každý potom rozvľlkám do guľata asi na 3 mm hrúbku, radielkom rozdelím na 8 trojuholníkov potriem olejom a od širšieho konca stočím do tvaru rohlika, uložím na plech a potriem olejom . Nechám 10 minút podkysnúť a pečiem.