Rohlíky slané obložené

Autor receptu: 13juli

Tento recept robím už veľa rokov a hlavne keď ideme na dovolenku. Doma napečiem a na chate si každý naplní rohlík čím mu chutí.

64
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobím si kvások z 2dcl mlieka, cukru a kvasnic.
  2. Ostatne suroviny si dám do misky , pridám kvások. zamiesim vláčne cesto , ktoré nechám kysnúť asi 30 minút .
  3. Keď mam cesto vykysnuté dám si ho na pracovnúídosku a rozdelím na 8 bochnikov. Každý potom rozvľlkám do guľata asi na 3 mm hrúbku, radielkom rozdelím na 8 trojuholníkov potriem olejom a od širšieho konca stočím do tvaru rohlika, uložím na plech a potriem olejom . Nechám 10 minút podkysnúť a pečiem.