Rodinný krémeš
Autor receptu: rajcinka
Patrí k našim tradičným receptom a je veľmi obľúbený.
20 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 ks posúchov. Jeden nakrájame na štvorce, aké chceme mať veľké výsledné časti krémešu.
- Časť vody dáme variť s časťou kryštálového cukru a vanilkou na niť. Potom vyšľaháme sneh z bielkov so zbytkom cukru do peny. Rozmiešame si v troške mlieka zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Odstavíme zo sporáka a do horúceho vmiešame rum a vyšľahaný sneh. Opatrne premiešame a vylejeme na celý spodný plát upečeného lístkového cesta. Dáme vychladnúť. Potom vyšľaháme smotanu a dáme na vychladnutý puding.
- Potom naukladáme pokrájané kocky úhľadne vedľa seba a polejeme čokoládou, ktorú sme pripravili z cery a čokolády. Potom už len dať do chladničky dobre vychladiť.