Rodinný krémeš

Autor receptu: rajcinka

Patrí k našim tradičným receptom a je veľmi obľúbený.

20
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 ks posúchov. Jeden nakrájame na štvorce, aké chceme mať veľké výsledné časti krémešu.
  2. Časť vody dáme variť s časťou kryštálového cukru a vanilkou na niť. Potom vyšľaháme sneh z bielkov so zbytkom cukru do peny. Rozmiešame si v troške mlieka zlatý klas a uvaríme hustú kašu. Odstavíme zo sporáka a do horúceho vmiešame rum a vyšľahaný sneh. Opatrne premiešame a vylejeme na celý spodný plát upečeného lístkového cesta. Dáme vychladnúť. Potom vyšľaháme smotanu a dáme na vychladnutý puding.
  3. Potom naukladáme pokrájané kocky úhľadne vedľa seba a polejeme čokoládou, ktorú sme pripravili z cery a čokolády. Potom už len dať do chladničky dobre vychladiť.